Novakov kritičar se sada oglasio i prozvao njegovu organizaciju: PTPA izdao saopštenje zbog Vimbldona, a Amerikanac ponovo ima šta da zameri

22.04.2022

13:12

1

Rotenberg ne odustaje

Novakov kritičar se sada oglasio i prozvao njegovu organizaciju: PTPA izdao saopštenje zbog Vimbldona, a Amerikanac ponovo ima šta da zameri
0MET3278 - Copyright MN Press

Dok su u Srbiji sve oči uprte ka turniru Srbija open, koji se igra na Dorćolu, a najbolji teniser sveta, Novak Đoković hita ka finalu, ostatak sveta fokusiran je na odluka organizatora Vimbldona, koji su zabranili svim teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije da se takmiče na ovom grend slemu, zbog nemira koji se događaju u Ukrajini.

Povodom pomenute situacije, oglasila se i PTPA, teniska organizacija, koju je Novak Đoković pokrenuo zajedno sa kanadskim teniserom Vasekom Pospišilom.

A, kao da je jedva čekao, odmah se oglasio i američki novinar, Ben Rotenberg, koji spada u red kritičara lika i dela Đokovića.

 

 

- Zabrana igračima da igraju na Vimbldonu na osnovu nacionalnosti je bila velika, velika prilika za PTPA da stane u prvi plan i stane ispred igrača, da se obrati kao što bi pravi sindikat to uradio. Umesto toga, PTPA je poslužio ovu vruću činiju ničega. Nema stvarnog stava za ili protiv zabrane. Ništa suštinsko - naveo je Rotenberg.

U nastavku je dodao da ovo nije napad na Novaka Đokovića.

U pomenutom saopštenju navodi se:

- Snažno osuđujemo rusku i ukrajinsku invaziju Ukrajine. Mi prepoznajemo da ne možemo da zaustavimo nasilje, ali naš kolektivni glas može da bude korišćen kao podrška Ukrajini i njenim građanima koji nastavljaju da traže mir i pravdu. PTPA je posvećena učenju od, i čuvanju naše teniske zajednice i privatno i javno. Slušali smo mnogo osoba koji su duboko pogođeni ovim ratom i zahvaljujemo im se što su podelili svoje priče.

- Dok takmičenja širom našeg sveta razmišljaju o zabrani za ruske i beloruske sportiste, mi moramo da razumemo da su mnogi od njih izgubili svoju slobodu izbora i izražavanja, zbog zakona koji su na snazi u Rusiji i Belorusiji. Govoriti protiv Rusije ili Belorusije ili osuđivati invaziju moglo bi da rezultira u njihovom lišavanju slobode. PTPA ne diskriminiše nijednog tenisera ili teniserku na osnovu nacionalnosti, ali smo protiv onih koji podržavaju ili pokazuju nasilje protiv nedužnih - stoji u saopštenju PTPA.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike