Novak dobio sjajne vesti iz Njujorka! Tijafo šokirao Nadala – Španac završio US Open u osmini finala!

05.09.2022

22:15

0

Autor: 24sedam

Ovome se malo ko nadao

Novak dobio sjajne vesti iz Njujorka! Tijafo šokirao Nadala – Španac završio US Open u osmini finala!
Rafael Nadal - Copyright Profimedia

Sjajne vesti stižu za Novak Đokovića i njegove navijače iz Njujorka. Američki teniser Frensis Tijafo šokirao je u osmini finala Rafaela Nadala i eliminisao sa ga poslednjeg grend slema sezone 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

Stigao je Nadal na Otvoreno prvenstvo SAD sa željom da osvoji svoj 23. grend slem trofej, ponovo pobegne Novaku na dva razlike u trci za najtrofejnijeg tenisera na najvećim turnirima svih vremena i ujedno pokuša da se posle dugo vremena vrati na prvo mesto ATP liste.

Sve to palo mu je u vodu mnogo pre nego što je iko mogao da očekuje, protiv 26. tenisera na planeti koji će prvi put u karijeri igrati u četvrtfinalu US Opena.

Tijafou je u prvom setu bila dovoljna samo jedna brejk prilika da dođe do početne prednosti, koju je Nadal istopio brejkom u 10. gemu drugog seta. Treći deo meča bio je identičan prvom, pošto je Amerikanac u sedmom gemu ponovo došao do jedine brejk lopte koju je pretvorio u poen vredan dolaska nadomak senzacije.

Kada je Tijafo na startu četvrtog seta ispustio šansu da još jednom oduzme servis favorizovanom rivalu, a potom dozvolio Nadalu da ga "brejkne" u četvrtom gemu delovalo je da će meč izvesno otići u peti set. Međutim, domaći teniser je odmah u narednom gemu vratio brejk, da bi posle spašene dve vezane brejk lopte u šestom, sedmi gem rešio u svoju korist na servis Nadala koji posle toga nije uspeo da se vrati u meč. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike