Nadal šokirao izjavom nakon poraza: Evo zašto je morao u svlačionicu, šta se krije iza nove pauze?

06.09.2022

06:57

0

Teški meseci su iza Španca koji uskoro očekuje i rođenje sina

Nadal šokirao izjavom nakon poraza: Evo zašto je morao u svlačionicu, šta se krije iza nove pauze?
Rafel Nadal - Copyright Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Otputovao je Rafael Nadal na ovogodišnji US open sa idejom da osvoji još jedan grend slem i tako se učvrsti na prvoj poziciji po broju titula ispred Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Ali, iznenađenja ga je sačekalo več u osmini finala.

Nepremostiva prepreka Špancu bio je domaći teniser Frensis Tijafo, koji je verovatno stigao do najveće pobede u karijeri.

Nakon meča u kome je poražen prilično lagano sa  6:4, 4:6, 6:4, 6:3, Nadal je istakao da sada sledi odmor.

- Nemam ideju oko rasporeda i kada ću igrati. Postoje mnogo važnije stvari u mom privatnom životu kod kuće. Privatni život je uvek mnogo važniji nego moj posao. Čekam rođenje sina. Vreme je da se resetujem. Bili su ovo neki vrlo teški meseci. Moram da se vratim, da popravim stvari i ne znam kada ću se vratiti. Kada se bude osećao mentalno spremnim da se ponovo takmičim, tada ću se vratiti - kazao je Rafa na konferenciji po završetku meča, a mnogi su ove reči protumačili kao najavu kraja sezone.

U jednom trenutku tokom meča, Nadal je morao u svlačionicu, pa je ponovo preovladao strah da je reč o povredi.

- Ne, nisam izašao u svlačionicu zbog medicinskog tajm-auta. Bio je to samo odlazak u toalet. Stavio sam i neki zavoj za vlažnost, kako bih zaustavio da mi vlaže dlanovi. To je sve. Bilo je baš vlažno. Ipak, nije to ništa novo. Ove godine je jako vlažno od prvog dana  - kazao je Nadal i potvrdio da nije povređen.

Bio je iskren Španac u momentima kada je govorio o igri, a u pojedinim trenucima i samokritičan.

- Igrao sam loš meč, a on je igrao dobar meč. Nisam bio u stanju da držim visok nivo svog tenisa duže vreme. Nisam bio brz u kretanju, uspevao je veoma rano da uhvati lopticu, nisam uspevao da ga odguram dalje. Tenis je sport pozicija, zar ne? Ako nije, onda morate da budete veoma brzi i veoma mladi. ja to više nisam. Moji udarci moraju da budu bolji. Moje razumevanje igre i kvalitet udaraca nisu bili dovoljno dobri, bili su slabi danas, jer nisam uspevao mnogo toga da kreiram. Svaka čast za njega, bio je bolji od mene - istakao je Nadal i naveo da izgovore za eliminaciju ne traži:

- Možemo da mislimo šta bi bilo da se nisam povredio. Možda bih uzeo Vimbldon, možda neke druge stvari u prošlosti. To je deo moje karijere. Mnogo puta je išlo dobro, ponekad neočekivano kao u Australiji, na Rolan Garosu. Naravno, nisam imao idealne pripreme. Ipak, u drugim situacijama je išlo kako treba, iako ni tada nisu bile dobre pripreme. Ne možemo tražiti izgovore. Moramo biti dovoljno samokritični. To je jedini put da se napreduje i jedini način da razumem da sam u stanju da nađem rešenja. Nedelju dana pre turnira sam dobro trenirao. Kada je takmičenje krenulo, moj nivo je pao. To je istina. Iz nekog razloga, možda mentalne prirode, jer se mnogo toga dešavalo proteklih meseci. Nije ni važno. Na kraju igrao sam u osmini finala i suočio se sa igračem koji je bio bolji od mene. Zato sad idem na avion i vraćam se kući.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike