Ovako izgleda nova ATP lista! Evo na kojem je mestu Novak, džinovski skok Kirjosa (FOTO)

08.08.2022

07:32

0

Autor: 24sedam

Pred teniserima je Rodžers kup, kao i US open

Ovako izgleda nova ATP lista! Evo na kojem je mestu Novak, džinovski skok Kirjosa (FOTO)
Tan2022-7-5_184723923_2 - Copyright Tanjug/AP

Objavljena je i nova ATP lista na kojoj je i dalje prvi Danil Medvedev. Ruski teniser je osvojio titulu na turniru u Los Kabosu u Meksiku i tako osvojio 250 bodova. Sada ih ima ukupno 7.875, a iza su Nemac Aleksander Zverev (6.760), kao i Španci Rafael Nadal (5.620) i Karlos Alkaraz sa 5.035 poena.

Na petoj poziciji je Grk Stefanos Cicipas sa okruglih pet hiljada poena, dok je najbolji srpski teniser Novak Đoković na šestom mestu sa 4.770.

U prvih deset je ušao i Poljak Hubert Hurkač, ali je ispao Janik Siner. Italijan je izgubio čak 500 poena, pa je sada na 12. mestu.

Printscreen /ATP Tour
 

Veliki napredak je ostvario Nik Kirjos. Australijanac je napredovao za 26 mesta i stigao na 37. mesto. Na turniru u Vašingtonu je postao šampio i u dublu i u singlu, što mu je donelo 495 poena. Inače, Australijanac je od poraza u finalu Vimbldona od Đokovića vezao 11 pobeda.

Kada je reč o ostalim našim teniserima, među prvih 100 su i Miomir Kecmanović koji je došao do polufinala Los Kabosa. Tada je poražen od Medvedeva, ali je slavio u dubl konkurenciji. Tu su još i Filip Krajinović, Dušan Lajović i Laslo Đere.

Kecmanović i Lajović su napredovali za tri, odnosno dva mesta. Sada su na 35, odnosno na 68. mestu.

Printscreen /ATP Tour
 

Podsetimo, sada sledi Rodžers kup u Montrealu, a onda i US open koji će početi 29. avgusta.

Mada se i dalje ne zna da li će Đoković igrati u Njujorku, odnosno da li će mu biti dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države, s obzirom da nije vakcinisan. U Montrealu sigurno neće, što je i zvanično potvrđeno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike