Novakov sunovrat se nastavlja? Šampion Vimbldona ispada iz top 10, ništa od američke turneje

26.07.2022

13:27

0

Situacija sa koronavirusom ponovo komplikuje stanje na ATP listi

Novakov sunovrat se nastavlja? Šampion Vimbldona ispada iz top 10, ništa od američke turneje
Tan2022-7-5_18131577_1 - Copyright Tanjug/AP

Već izvesno vreme spekuliše se da li će Sjedinjene Američke Države promeniti stav povodom vakcinacije protiv koronavirusa i na taj način otvoriti vrata najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću da učestvuje na četvrtom grend slemu u sezoni.

Međutim, prema najnovijim informacijama, Novak neće moći da igra ni na mastersu u kanadskom Montrealu, preneo je sajt "Tenis vorld Italija".

Kako se navodi, poslednjih nedelja došlo je do porasta broja novozaraženih od koronavirusa, a kanadska vlada je uoči mastersa u Montrealu najavila da će na aerodromima uvesti brze testove.

U planu je da se testiraju sve osobe koje avionima stignu na teritoriju Kanade, a oni koji budu pozitivni biće poslati u desetodnevnu izolaciju.

Takođe, upozorili su sportiste da se testiraju unapred, kako bi sprečili nelagodnosti.

Samo vakcinisani strani državljani moći će da uđu na teritoriju Kanade i Severne Amerike, što znači da su Novaku zatvorena još jedna vrata.

Najbolji srpski teniser je više puta isticao da ne planira da se vakciniše, te se čeka na promenu pravila u pomenutim državama. Međutim, sve je izvesnije da će Đoković preskočiti američku turneju, što bi značilo da trenutno sedmi teniser sveta gubi poziciju u top 10.

Đoković je prošle sezone stigao do finala u Njujorku i 1.200 bodova, koje će izgubiti ukoliko ne igra, te prema sadašnjoj situaciji na listi pada na osmu poziciju. Ali treba računati i da je njegovim rivalima omogućeno da nastupaju, pa je jasno da će u septembru doći do velikog pomeranja na ATP listi.

Masters u Montrealu je na programu od 5. do 14. avgusta, a potom sledi US open, koji će biti održan od 29. avgusta do 11. septembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike