Novak je mentalna životinja! Kirjos oduševljen snagom Đokovića, odaje mu još više poštovanja!

24.07.2022

11:45

0

Ponovo lepe reči Australijanca

Novak je mentalna životinja! Kirjos oduševljen snagom Đokovića, odaje mu još više poštovanja!
Novak i Kirjos - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Od ovogodišnjeg Vimbldona, sve učestalije su pohvale Nika Kirjosa na račun Novaka Đokovića i obrnuto. Kroz istoriju, odnos dvojice tenisera nije bio uspešan, međutim, konačno su pronašli zajednički jezik.

U opširnom intervjuu, Kirjos je govorio o finalu sa Novakom, kada je srpski teniser stigao do 21. grend slem titule.

- Čovek mora da bude mentalna životinja kako bi osvojio Grend slem titulu. Novak, Federer i Nadal – sada im odajem više poštovanja.  Igrao sam sa jednim od njih u finalu i osećao sam kao da je on svež, kao da nije igrao tenis u prethodne dve nedelje. Ni u jednom trenutku nije delovao poljuljano - kazao je Nik, te naveo da smatra da je za trijumf na velikom turniru potrebno mnogo više od igre:

- Grend slem se može izgubiti u jednom danu, ali ne može se osvojiti u jednom, potrebno je mnogo više. Pobediš, pa dan pauze. Pobediš, pa dan pauze. Moraš da imaš mentalni kapacitet da dve nedelje radiš iste stvari na najvišem nivou. Mnogo je nepredvidljivih stvari, meni se slošilo na primer pre meča sa Krajinovićem. Telo vas boli, mentalno je teško – nisam mogao da spavam dva dana nakon što se Rafa povukao, iako sam se fizički osećao odlično.

Australijanac je mišljenja da je grend slem koji se igra u Londonu, najvažniji turnir.

- Mislim da svaki teniser koji uzme reket u ruke želi da osvoji Vimbldon... Mislim da je Vimbldon najveća titula. Razgovartao sam sa svojim timom, da, ako bih osvojio Vimboldon, imao bih problem da pronađem motivaciju. zaista ne znam šta bih više mogao da dokažem kao igrač. Uzbudljivo je, iz svega izvlačim mnogo samopouzdanja. Kao što sam rekao, utiče na mene što sam bio u finalu i na korak od trofeja - zaključio je Kirjos.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike