Novakovo proročanstvo! Nakon prve titule je znao šta ga čeka, sa oduševljenjem ćete slušati! (VIDEO)

24.07.2022

12:53

0

Isplivao intervju star 14 godina

Novakovo proročanstvo! Nakon prve titule je znao šta ga čeka, sa oduševljenjem ćete slušati! (VIDEO)
profimedia-0024037920 - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, već godinama je u svetskom vrhu, međutim za takve rezultate bio je potreban talenat, rad i disciplina, a da li je Nole znao pre 14 godina, kada je u velikom intervjuu najavljivao svoj pohod na tron, šta ga čeka i šta će biti?

Veliki uspeh krenuo je 2008. godine, kada je osvojio Australijan open. Prva grend slem titula, od 21 koliko ih ima, obeležila je početak karijere koja nema granice.

Nakon trijumfa u Melburnu, Novak je u velikom intervjuu otkrio ciljeve koje je sebi zacrtao, te planovima u karijeri.

- Meni je životni cilj da budem najbolji na svetu. Znam da sam relativno blizu ostvarenju tog cilja, ali ne želim da se opterećujem. Nadam se da će biti još takvih turnira u mojoj karijeri. Imam samo 21 godinu i mnogo je vremena ispred mene. Okružen sam dobrim ljudima koji mi pomažu da se razvijam u pravom smeru. Oni su veoma profesionalni, podržavaju me van terena i na njemu i nadam se da će to funkcionisati - kazao je tada Đoković.

Tih godina, vladalo je veliko rivalstvo na vrhu između Rodžera Federera i Rafaela Nadala, Novak se tek probijao, te polako narušio skladni tandem "Fedal".

- Želim da budem realan kada pričam o ciljevima koje postavljam ispred sebe. U ovom momentu su ispred mene dvojica igrača koji su bolji. Ja ću pokušati da napredujem do prve pozicije u narednim godinama, a da li će se to desiti ne znam. Ima još dosta vremena, ima mnogo elementara u mojoj igri koje mogu da popravim.

Zanimljivo je, ali Novak je i sa 21 godinom isticao da ne predstavlja samo sebe, već i Srbiju i svoj narod.

- Kada god se pojavim i osvojim neki turnir ja prvenstveno predstavljam sebe, ali predstavljam i svoju zemlju i narod. Ljudi u Srbiji me podržavaju i prate tenis. Trudim se da im pružim nešto dobro, da im sa teniskog terena donesem radost. Mislim da svaka osoba ima poseban karakter, a svako treba da prati svoj put u životu. Treba da radite ono što je dobro za vas. Igranje tenisa je moj izbor i mislim da je to ono što najbolje radim. Moj put me vodi u zdrav život, mislim da ću imati mnogo uspeha, a i već sam do sada imao dosta uspeha - zaključio je Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike