Teniska propaganda i licemerje medija: Novaka zbog ovoga razapinju, a Nadal je heroj kad uradi to isto

16.07.2022

18:12

0

Jedan podatak dovoljno govori o dvostrukim aršinima zapadnih medija

Teniska propaganda i licemerje medija: Novaka zbog ovoga razapinju, a Nadal je heroj kad uradi to isto
Novak Đoković i Rafael Nadal - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Nastavio je Novak Đoković da ispisuje istoriju osvajanjem Vimbldona prošle nedelje, a nastavio je i poteru za Rafaelom Nadalom po broju osvojenih grend slemova: Srbin ima 21 titulu, a Španac ih ima 22.

Na tom Vimbldonu se desila još jedna situacija koja pokazuje koliko je nepravedan odnos većine zapadnih medija prema Novaku.

O čemu se radi?

Nadal je zbog povrede predao meč polufinala Niku Kirjosu, što ne bi bilo ništa čudno da oštrooki ljubitelji tenisa nisu uočili razliku u izveštavanju. Nadal je u karijeri, naime, više puta predavao meč i odustajao od igranja od Đokovića, ali Španca nazivaju "ratnikom", a Novaka ismevaju.

Statistika kaže: Španac je devet puta predao tokom meča, a sedam puta je odustajao od igranja pre početka, što znači da je 16 puta gubio bez borbe. Sa druge strane, Đoković je 14 puta gubio meč pre kraja (od čega samo jednom pre početka).

Ali, ni tu nije kraj. Isti korisnik je izneo primere zvaničnih Tviter naloga grend slemova. Rolan Garos je 2019. tokom trajanja US Opena ovako napisao:

- Briljantni Sten Vavrinka prolazi dalje pošto je Novak Đoković odustao. Svetski broj jedan se povukao zbog povrede levog ramena dok je gubio 2:0 u setovima.

Samo godinu dana ranije, takođe na US Openu, Nadal je morao da preda meč. Ali, tada su sa Rolan Garosa napisalo ovako:

- Nažalost, Nadal mora da se povuče protiv Del Potrea zbog bolova u desnom kolenu. Argentinac je vodio 2:0 u setovima i igraće u finalu US Opena.

Na kraju je korisnik zaključio:

- Sponzorisana teniska propaganda: Đoković lako odustaje, Nadal je ratnik.

 

 

Zanimljivo je da neko u odgovorima primetio:

- Zamisli teniske novinare da je Đoković uslikan kako vozi džet-ski i pleše u noćnim klubovima manje od nedelju dana pošto se povukao iz polufinala grend slema zbog povrede. Mediji bi ga ubili.

Slažemo se i da naglasimo: Nije ovo ništa protiv Nadala, velikog šampiona i jednog od najvećih tenisera svih vremena, ovo je čisto da se naglase dvostruki aršini koje zapadni mediji imaju prema Novaku Đokoviću.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike