Na Novaku je da zavrne rukav ukoliko želi da igra! Oglasili se sa jednog od Đokovićevih najvažnijih turnira i postavili ultimatum!

16.07.2022

08:51

0

Ili vakcina ili nećeš igrati

Na Novaku je da zavrne rukav ukoliko želi da igra! Oglasili se sa jednog od Đokovićevih najvažnijih turnira i postavili ultimatum!
Tan2022-7-5_172348266_2 - Copyright Tanjug/AP

Dugo se spekuliše da li će najbolji srpski tensier Novak Đoković igrati na poslednjem grend slemu u sezoni, US openu, te je potpuno pažnja pala sa preostalih turnira u Severnoj Americi, a među njima je jedan naročito važan Noletu.

Naime, masters u Montrealu je turnir na kome je Novak stigao do prvog trofeja, a na putu do slavlja bio je bolji od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Međutim, ove godine je njegovo učešće upitno.

Direktor turnira Ežen Lapjer se oglasio, te otkrio šta očekuje od turnira i faktički potvrdio da Đoković neće nastupati.

- Imaćemo sjajan turnir, svi najbolji igrači će biti tu osim dvojice i znamo razloge njihovog izostanka - rekao je Lapjer, aludirajući na Novaka Đokovića koji nije vakcinisan i Aleksandera Zvereva koji se oporavlja od operacije.

Nadovezao se potom posebno na srpskog tenisera.

- Ili će vlada Kanade da promeni pravila u vezi sa vakcinacijom, ili će on da zavrne rukav i primi vakcinu. Ali, mislim da nijedan od tih scenarija nije realan - rekao je Lapijer, koji je otkrio i da su Rafael Nadal i Danil Medvedev gotovo sigurni učesnici.

- Nadal zaista želi da dođe u Montreal i njegove hotelske sobe su već bukirane. Poslat mu je sanduk lopti koje će koristiti tokom turnira za pripremu. On bi trebalo u ponedeljak da se vrati treninzima - rekao je Kanađanin i otkrio o čemu je pričao sa Medvedevim:

- Medvedev me lično pozvao da mu pomognem da dobije vizu za svoju ženu kako bi i ona mogla da pođe sa njim - rekao je direktor turnira u Montrealu i napomenuo da će i Nik Kirjos 90 do 95 % biti na turniru.

Turnir u Montrealu igra se od 5. do 14. avgusta i jedan je od dva Mastersa koja se održavaju u sklopu priprema pred US open, koji počinje 29. avgusta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike