Nole se prisetio loma u Australiji, pa poručio: Inat obeležava duh našeg nebeskog naroda – zbog njega sam danas ovde!

11.07.2022

20:29

0

Autor: 24sedam

Srpski as na veličanstven način dočekan u Beogradu

Nole se prisetio loma u Australiji, pa poručio: Inat obeležava duh našeg nebeskog naroda – zbog njega sam danas ovde!
BALKON docek djokovic SIVACKI 1107 2022 (5 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Posle 11 godina Srbija, Beograd i Novak Đoković ponovo su bili oči u oči zbog Noletovog osvajanja Vimbldona. Najbolji srpski teniser u nedelju je sedmi put u karijeri podigao trofej najprestižnijeg grend slema, a samo dan kasnije pojavio se na balkonu Skupštine grada, ispred kojeg ga je dočekalo nekoliko hiljada navijača.

Nije smetalo Đokovićevim fanovima nešto duže čekanje da se doskorašnji prvi reket planete pojavi pred njima sa peharom nezvaničnog prvenstva sveta u „belom sportu“, a iščekivanje je dostiglo vrhunac kada su se sa balkona začule reči himne Srbije „Bože pravde“.

Bio je to znak da je srpski junak tu! Sačekao je Novak da se himna završi, a onda izašao na balkon ispod kojeg se iz hiljade grla, kao po komandi, začulo Nole, Nole…

- Ovo su najlepši trenuci u životu, kada imam taj blagoslov da se posle velikog uspeha u sportu kojim se bavim i koji volim vratim kući i proslavim sa svojim narodom. Trofeji su trofeji, to je sve prolazno, ali ovi momenti koje delimo zajedno su nešto što ću zauvek nositi u srcu. Hvala vam najlepše, divni ste - poručio je Đoković okupljenima, kojima nije mogao dovoljno da se zahvali što su došli da sa njim podele veliku radost.

- Ovi ljudi nemaju obavezu da budu ovde, a došli su. Ne uzimam to zdravo za gotovo. Ulepšali su mi dan, mesec, godinu, život... Imao sam privilegiju da nekoliko puta u karijeri budem na ovom balkonu. I sam i sa reprezentativcima. Ovaj sport nije imao dugu tradiciju, ona nije postojala u našoj zemlji do nedavno. Boba Živojinović i Monika Seleš su obeležili jednu generaciju, ali devedesetih je bilo teško. Nekako su u tih 10-15 godina stasavali veliki teniseri. To nas je ojačalo i davalo nam podstrek. Zbog tog srpskog inata se ovde nalazim. Zbog volje za pobedom! Juče sam pokušavao da objasnim Amerikancima šta znači srpski inat, ne postoji reč koja to prevodi na engleski. Ta reč obeležava duh našeg nebeskog naroda. Pokazuje srce i pokazuje dušu.

Nije moglo veliko slavlje da prođe bez podsećanja na još veći ožiljak, koji je ostao posle skandalozne odluke Australijanaca da ga u januaru, uoči početka AO deportuju.

- Godina je počela na jedan za mene jako ružan način. Desilo se to što se desilo u Australiji, ja sam to ostavio iza sebe, ali mesecima su me pratili čudni pogledi i osude. Nema veze, nastavljamo dalje, hrišćanski je praštati, a mi smo svi hrišćani zar ne. Opraštamo, ne bih da pričam previše o tome, da se žalim, nego samo hronološki objašnjavam kako je sve to uticalo na mene i pomoglo mi da budem ovde gde sam. To me je sigurno motivisalo da se borim i budem još bolji. Ovaj trofej ima dodatni značaj i vrednost za mene, to mi je dodatni motiv da nastavim – kazao je Novak Đoković, dodavši da omiljena titula tek treba da dođe.

- Čuo sam to od jednog od mojih sportskih idola, koji nažalost više nije živ. Kobi Brajant je to rekao: 'Moja omiljena titula je sledeća'. Idemo dalje, sve do medalje… One zlatne - ne planira Novak da stane sa trofejima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike