Novak se pomirio sa Kirjosom! Ovo je sada definitivno bromansa!

10.07.2022

16:45

0

Autor: 24sedam

Srbin je slavio posle četiri seta i nešto više od četiri sata

Novak se pomirio sa Kirjosom! Ovo je sada definitivno bromansa!
Novak Đoković i pehar sa Vimbldona - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Novak Đoković je ponovo šampion Vimbldona, pošto je u finalu savladao Nika Kirjosa. Posle nešto više od tri sata, najbolji srpski teniser je podigao pehar najprestižnijeg teniskog turnira, sedmi put u svojoj prebogatoj karijeri.

Za početak se obratio Kirjosu...

- Da, Nik vratićeš se ti. Ne samo na Vimbldonu nego i u nekom grend slem finalu. Znam da je teško pronaći reči utehe posle poraza, ali pokazao si zašto si zaslužio i zašto si jedan od najboljih igrača na ovoj podlozi.

Tebi i tvom timu sve najbolje. Zaista te mnogo poštujem, sjajan si igrač i sportista, slušao si to godinama unazad, sve se sada poklopilo i videćemo te više u završnicama grend slemova. Nikada nisam mislio da ću reći toliko lepih stvari o tebi, uzimajući u obzir u kakvom smo odnosu bili. To je sada definitivno bromansa - kazao je Đoković, a zatim se našalio na račun priče da će pobednik uveče častiti večerom.

Odnosno, Kirjos je hteo i nešto više - izlazak u noćni klub.

- Evo sada kada je izgubio... Ne znam da li ćemo to uspeti večeras ili neke druge večeri, ali mislim da je ovo početak jedne prelepe veze, prijateljstva van terena. Nisam na to odgovorio, tu je bila žena pored mene. Hajde da probamo ipak sa večerom i pićem.

Onda se i osvrnuo na to koliko mu pehar na Vimbldonu znači.

- Hvala vam puno. Izgubio sam reči kojima mogu da opišem šta mi znači ovaj turnir, rekao sam to mnogo puta, uvek je bio i biće poseban turnir u mom srcu, koji me je motivisao da igram tenis, na planini u Srbiji gde su moji roditelji držali rezultat. Gledao sam kako Sampras osvaja titulu 1993. godine, rekao sam dedi da mi kupi teren, znao sam da je igranje na travi najvažnije, samo igranje je bilo veliko, a ne osvajanje, svaki put kada dolazim ovde to više znači i zaista sam zahvalan što sam ponovo tu sa ovim peharom.

Novak je neporažen na Centralnom terenu još od 2013. godine, a posle pobede se zahvalio svima koji mu znače u životu.

- Da, ovo mesto mene voli, nadam se. Ovo je jedan najposebniji teniski teren na svetu. Kada god izađem na njega, kada trava nije načeta, ove godine se i treniralo, sve je usresređeno ka igračima. Ovaj turnir ima najveću istoriju, najpriznatiji je na svetu, zahvalan sam što sam tu. Hvala ekipi, porodici, roditeljima, ćerki...

Ona još uvek nema pet godina, pa ne može da gleda, ali sledeće godine će moći da dođe da gleda tatu uživo. Hvala tati, Marku, Eleni, Jeleni... Svima koji ste ovde bilo. Jedino nedostaje moj sin, mislim da igra set protiv braće Brajan, to su radili ovih dana. Bez vas ovo ne bi bilo moguće - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike