Nadal slomljen posle povlačenja sa Vimbldona! Boli ovo, ali ne mogu toliko da rizikujem!

07.07.2022

19:04

0

Autor: 24sedam

Španski as emotivno podneo najnepopularniju odluku

Nadal slomljen posle povlačenja sa Vimbldona! Boli ovo, ali ne mogu toliko da rizikujem!
profimedia-0705776944 - Copyright Profimedia

Ovogodišnji Vimbldon je ostao bez jednog od najvećih favorita za tron i to na najnepopularniji način. Rafael Nadal se povukao sa trećeg grend slema u sezoni dan pre polufinalnog meča sa Nikom Kirjosom.

Podsetimo, španski as se povredio tokom četvrtfinala sa Tejlorom Fricom, i iako je imao veliku želju da se u petak nađe na travi Centralnog stadiona posle dugotrajnog razmišljanja prelomio je da odustane od takmičenja.

- Razmišljao sam šta da radim celu noć i celi dan. Imao sam slično iskustvo na US openu 2018. godine, kada sam morao da predam meč tokom polufinala sa Del Potrom – kazao je Nadal, priznavši da mu nije nimalo lako zbog ove odluke.

- Igrao sam na visokom nivou, imao sam šanse da osvojim titulu. Boli ovo stvarno, možete u to biti sigurni, ali gledaću napred.

Upravo je pogled u budućnost bio jedan od glavnih razloga zbog kojih je Rafa odlučio da preskoči završnicu nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu.

- Kao što su svi videli juče, mučio me je bol u predelu abdomena. Imam naprslinu u mišiću. Nije imalo smisla nastaviti sa igrom, povreda će se samo pogoršati. Doneo sam ovu odluku zato što ne mogu da budem na takmičarskom nivou i da dobijem sledeća dva meča. Ne želim da stvari postanu još gore, veoma sam tužan.

Ipak, u svemu ima i dobrih stvari. Pauza neće biti dugačka.

- Obično ovakve povrede zahtevaju oporavak od oko tri do četiri nedelje, što će mi dopustiti da se uklopim sa planiranim rasporedom. Za oko nedelju dana moći ću da treniram sa osnovne linije, ali bez servisa – kazao je Rafa i dodao:

- Za mene je sreća važnija od bilo koje titule, iako svi znaju koliko truda stavljam u to da budem ovde. Ali ne mogu da rizikujem toliko da posle toga ne mogu da igram dva ili tri meseca. Ne mogu da kažem da nisam tužan zbog ove odluke – istakao je Rafael Nadal.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike