Šok na Vimbldonu! Nadal se povukao sa turnira!

07.07.2022

18:11

0

Autor: 24sedam

Španski teniser odustao zbog povrede

Šok na Vimbldonu! Nadal se povukao sa turnira!
tejlor - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)

Dosadašnja sezona iz snova za Rafaela Nadala pokvarena je na najbolniji način za svakog sportistu - odustajanjem od borbe za trofej zbog povrede. Ono što situaciju pogoršava dodatno - španski superstar je morao da se povuče pred polufinale grend slema, konkretno Vimbldona!

Preskupa je bila Nadalova pobeda u četvrtfinalu nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu protiv Tejlora Frica. Osvajač Australijan opena i Rolan Garosa sanjao je kalendarski slem ove sezone, međutim on je raspršen samo dan uoči pretposlednje stepenice do, po mišljenju mnogih, najvažnijeg trofeja u tenisu.

Nadao se Rafa će moći u petak da izađe na megdan Niku Kirjosu. Nadali su se tome njegovi navijači, kao i španski mediji koji su juče i danas mahom podsećali da se Nadal u prošlosti već suočavao sa sličnim problemom, pa je 2018. godine igrao duel polufinala US opena protiv Huana Martina Del Potra, iako je na kraju i njega predao.

Nažalost, povreda je ovoga puta bila neprevaziđena prepreka. "Marka" je tokom dana pisala da je španskom superstaru pukao trbušni mišić po dužini sedam milimetara i na kraju se ispostavilo da nekada prvi reket planete, ipak, neće moći da se bori za treći grend slem trofej ove sezone.

Pokušao je Rafa danas da trenira i verovatno je tokom rada shvatio da nije u stanju da se sutra nađe na travi Centralnog terena "Ol Ingland kluba", pa će tako kontroverzni Australijanac Nik Kirjos bez borbe izboriti mesto u finalu Vimbldona, gde će čekati bolje iz duela u kojem se sastaju Novak Đoković i Kameron Nori.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike