Rezime 2. dana Vimbldona! Srbija proslavila istorijsku pobedu Krajinovića, Nadal je ranjiv, šok za Serenu Vilijams

28.06.2022

22:13

0

Autor: 24sedam

Spuštena je zavesa na prvo kolo londonskog grend slema

Rezime 2. dana Vimbldona! Srbija proslavila istorijsku pobedu Krajinovića, Nadal je ranjiv, šok za Serenu Vilijams
Tan2022-6-28_201127443_0 - Copyright Tanjug/AP

Danas je spuštena zavesa na prvo kolo Vimbldona. Otvaranje trećeg grend slema u sezoni donelo je puno uspeha srpskim teniserima, koje je 2. dana takmičenja na terenima „Ol Ingland kluba“ na najbolji način predstavljao Filip Krajinović.

Fića je u utorak ostvario istorijsku pobedu na Vimbldonu, pošto je prvi put u karijeru uspeo da prođe u 2. kolo nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu.

U senci, za srpske navijače, Krajinovićevog trijumfa ostala je i pobeda Rafaela Nadala. Najtrofejniji grend slem teniser svih vremena uspeo je da preskoči prvu prepreku na vimbldonskoj travi, ali je protiv Argentinca Fransiska Serundola (3:1) i te kako pokazao da je ranjiv na ovoj podlozi.

Stefanos Cicipas i Dijego Švarcman ostvarili su sigurne plasmane u drugo kolo Vimbldona, dok se Denis Šapovalov žestoko namučio protiv 62. tenisera sveta Artura Rinderkneha (6:1, 6:7, 6:7, 6:4, 6:1).

Kod dama najveće iznenađenje priredila je Francuskinja Harmoni Tan, koje je u superzanimljivom meču pobedila nekada neprikosnovenu prvu teniserku sveta Serenu Vilijams - 7:5, 1:6, 7:6.

Kroz mini dramu do drugog kola je stigla i Čehinja Petra Kvitova, koja je posle preokreta savladala Italijansku Jasmin Paolini (2:6, 6:4, 6:2), dok je Simona Halep rutinski izašla na kraj sa Karolinom Muhovom 6:3, 6:2.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike