Rezime 1. dana Vimbldona: Srbi tri od pet – Noletova istorijska pobeda i šokantna vest za Hrvate! (FOTO)

27.06.2022

21:55

0

Autor: 24sedam

Završen je uvodni dan trećeg grend slema u sezoni

Rezime 1. dana Vimbldona: Srbi tri od pet – Noletova istorijska pobeda i šokantna vest za Hrvate! (FOTO)
Tan2022-6-27_172912184_0 - Copyright Tanjug/AP

Prvi dan ovosezonskog Vimbldona prošao je u znaku trijumfalnog starta branioca londonskog trona Novaka Đokovića. Srpski as savladao je južnokorejskog tenisera Sunvua Kvona (3:1) i nekoliko sati kasnije saznao rivala u drugom kolu takmičenja.

Uvod u treći grend slem sezone bio je generalno uspešan za srpske predstavnike, koji su uspešno završili tri od pet mečeva na londonskoj travi. Pored Noleta, prolazaka u narednu rundu ostvarili su Miomir Kecmanović i Dušan Lajović, dok su takmičenje nažalost završili hrabri Laslo Đere i Aleksandra Krunić.

Dan je bio uspešan i za domaćine turnira. Miljenik londonske publike Endi Marej savladao je Australijanca Džejmsa Dakvorta (4:6, 6:3, 6:2, 6:4), dok je Džodi Buraž pretrpela neuspeh protiv Ukrajinke Lesije Curenko (6:2, 6:3), ali je sjajnim gestom u jednoj dramatičnoj situaciji tokom meča ponela zvanje nove heroine Vimbldona.

Hrvati su u ponedeljak doživeli pravi šok, pošto je Marin Čilić tokom dana obavestio javnost da mora da se povuče sa turnira zbog zaraze virusom korona.

Mlada španska nada Karlos Alkaraz je posle dramatična četiri sata i 11 minuta igre u pet setova savladao Nemca Jana Lenarda Štrufa (4:6, 7:5, 4:6, 7:6, 6:4), dok je Italijan Janik Siner relativno lako izašao na kraj sa Stenom Vavrinkom (7:5, 4:6, 6:3, 6:2).

U konkurenciji dama Angelik Kerber bila je ubedljiva protiv Kristine Mladenović (6:0, 7:5), Ema Radukanu je takođe obezbedila mesto u drugoj fazi takmičenja, dok je duel domaće teniserke Heder Votson i Nemice Tamare Korpač prekinut zbog mraka pri rezultatu 1:1 (6:7, 7:5).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike