Dobitnik 2. dana Vimbldona! Krajinovićeva drama sa srećnim krajem na koji je Fića čekao 12 godina!

28.06.2022

20:04

0

Autor: A. Š.

Srpski teniser ostvario prvu pobedu na londonskom grend slemu u karijeri

Dobitnik 2. dana Vimbldona! Krajinovićeva drama sa srećnim krajem na koji je Fića čekao 12 godina!
Filip Krajinović - Copyright Profimedia

Drugi dan Vimbldona, ako ni za koga drugog onda za srpske navijače bez dileme, obeležio je Filip Krajinović, koji je posle 12 godina od premijernog pojavljivanja u „Ol Ingland klubu“ ostvario svoju prvu pobedu na trećem grend slemu sezone.

Nezvanično prvenstvo sveta u tenisu predugo je izazivalo traumatična sećanja kod 31. tenisera sveta, a nije puno nedostajalo da mu se vimbldonsko prokletstvo produži i na ovu sezonu.

Srećom, Krajinović je uspeo da savlada Čeha Jiržija Lehačku (5:7, 6:4, 6:7, 7:6, 6:4) uprkos tome što je dva puta u meču imao zaostatak u setovima, a rival u 10. gemu četvrtog seta i servia za meč.

Fića se na vimbldonskoj travi prvi put pojavio 2010. godine, kada je stao u prvom kolu kvalifikacija. Od tada do danas pet puta je uspeo da se domogne glavnog žreba londonskog grend slema, a posle četiri neuspeha na otvaranjima turnira 2015, 2018, 2019. i 2021. godine, dočekao je da proslavi prvi trijumf na, po mišljenju mnogih teniskih zaljubljenika, najprestižnijem turniru u svetu „belog sporta“.

U drugom kolu Vimbldona Krajinovića čeka Nik Kirijos, protiv kojeg će srpski teniser imati priliku da prekine još jednu negativnu tradiciju, pošto je sva tri dosadašnja meča sa kontroverznim Australijancem napuštao pognute glave.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike