Prvi veliki šok na Vimbldonu! Kraj za Serenu Vilijams na otvaranju turnira! (FOTO)

28.06.2022

21:47

0

Autor: 24sedam

Amerikanka poražena od 115. teniserke sveta Harmoni Tan

Prvi veliki šok na Vimbldonu! Kraj za Serenu Vilijams na otvaranju turnira! (FOTO)
Tan2022-6-28_22829577_3 - Copyright Tanjug/AP

Drugog dana Vimbldona viđen je prvi veliki šok na londonskom grend slemu. Malo poznata francuska tenisrka ostvarila je najveću pobedu u karijeri, pošto je u prvom kolu Otvorenog prvenstva Engleske savladala Serenu Vilijams 7:5, 1:6, 7:6.

Legendarna Amerikanka vratila se na teren posle godinu dana pauze. U svakom poenu na meču videlo se koliko joj je stalo da trijumfuje, ali je na kraju morala da pruži ruku i čestita 115. teniserki sveta na trijumfu.

Izuzetno uzbudljiv tenis mogli su da prate gledaoci koji su do kasnih večernjih sati ostali na tribinama Centralnog terena „Ol Ingland kluba“. Ogromna borba i razmena brejkova obeležili su jedan od najuzbudljivijih duela 1. kola trećeg grend slema u sezoni.

Francuskinja je bila uspešnija u prvom setu, Serena je servirala surov odgovor u drugom, da bi drama svoju kulminaciju doživela u finišu odlučujućeg seta.

Serena je prva došla do brejka i povela 2:1, Tan je uzvratila u šestom gemu za izjednačenje (3:3), da bi nekada neprikosnovena prva teniserka sveta pri rezultatu 4:4 još jednim brejkom sebi otvorila vrata povratničkog slavlja.

Ipak, francuska teniserka je uspela nešto što je malo kome pošlo za rukom u duelima sa Serenom. Oduzela joj je servis za pobedu, potom meč uvela u supertajbrejk u kojem je slavila 10:7.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike