Teniski klasik posvađao Francuze: Država finansira Rolan Garos, a organizator daje Amerikancima prenos meča Đoković-Nadal

31.05.2022

13:02

0

Autor: 24sedam

Direktorka "France Televisions" šokirana potezom Francuske teniske federacije

Teniski klasik posvađao Francuze: Država finansira Rolan Garos, a organizator daje Amerikancima prenos meča Đoković-Nadal
Novak i Nadal - Copyright Profimedia

Predsednica "France Televisions" Delfin Erno duboko je šokirana odlukom organizatora Rolan Garosa da pomere četvrtfinale između Novaka Đokovića i Rafe Nadala za noćni termin, čime je tv prenos teniskog klasika poverila Amazonu.

Da se derbi odigravao u popodnevnom terminu, kao što je to ranijih godina bio slučaj, onda bi javni servis Francuske mogao da emituje sliku sa Centralnog terena.

- Ova odluka Francuske teniske federacije me duboko šokira. Ovo je veoma jak udarac našem partnerstvu, jer smo godinama bili uključeni u emitovanje i popularizaciju turnira kod svih Francuza. Smatram da je izuzetno šokantno favorizovati američkog emitera kao što je Amazon na račun javnog servisa, posebno događaj koji se u celini ili delimično finansira javnim novcem - dodala je ona.

Platforma Amazon Prime Video objavila je da će se meč između Španca i Srbina prenositi besplatno. Neće biti potrebno da se pretplatite da biste pratili igru, samo je potrebno da kreirate nalog unoseći svoje ime i adresu e-pošte.

- Besplatna distribucija od strane Amazona je mamac. To služi samo za generisanje novih pretplata. I to je prava povreda ravnopravnosti kada svi Francuzi nemaju pristup brzom internetu. Ovaj događaj ponovo postavlja pitanje privatizacije sporta na štetu onih koji to sebi ne mogu priuštiti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike