Dame i gospodo, zakazan je još jedan najveći klasik u istoriji tenisa! Nadal je u četvrtfinalu, Đoković je spreman i čeka ga

29.05.2022

18:55

0

Upišite vreme na miru, iako je termin nezgodan

Dame i gospodo, zakazan je još jedan najveći klasik u istoriji tenisa! Nadal je u četvrtfinalu, Đoković je spreman i čeka ga
Tan2022-5-25_2319840_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Zakazan je još jedan klasik, još jedan najveći duel u istoriji tenisa: Novak Đoković-Rafael Nadal! Najbolji teniser sveta je rutinski izborio plasman među osam najboljih, ali se Španac mučio.

Španac se posle maratonske borbe plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je posle pet setova pobedio Feliksa Ože-Alijasima - 3:6, 6:3, 6:2, 6:3, 3:6!

Meč je trajao četiri sata i 23 minuta, ali je Nadal uspeo da "preživi" i zakaže novi, 59. duel dvojice velikana, koji je na programu u utorak u podne.

Njih dvojica su odigrali najviše međusobnih mečeva u istoriji, a igrali su u finalima sva četiri grend slema. Novak vodi 30:28 trenutno. Skor u finalima je 15:13 za Đokovića, ali Nadal na Rolan Garosu vodi 7:2.

Što se tiče meča sa Ože-Alijasimom, Kanađanin je delovao jako samouvereno, u prvom setu je spasio tri brejk lopte, pa je napravio brejk, pa opet sačuvao tri brejk lopte, pa napravio novi brejk i poveo sa 5:1 u prvom setu.

Rafa je igrao bolje u drugom setu, branio je svoj servis i osvojio taj deo igre, pa onda nastavio da igra odlično u trećem, gde je napravio dva brejka i tako stekao veliku prednost.

Ože-Alijasim se trgnuo u četvrtom setu i posle brejka poveo 3:1, a onda i uspeo da sačuva prednost i izjednači u setovima. Ključni trenutak petog seta bio je osmi gem, kada je Nadal napravio brejk za 5:3, a onda odservirao za četvrtfinale.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike