Novak i Nadal će igrati najvažniji meč u istoriji tenisa: Ko zna još koliko ćemo ove momke gledati

30.05.2022

14:42

0

Još jedan klasik u utorak od 20.45

Novak i Nadal će igrati najvažniji meč u istoriji tenisa: Ko zna još koliko ćemo ove momke gledati
profimedia-0615536000 - Copyright Profimedia/Victor Joly/DPPI

Četvrtfinalni susret na Rolan Garosu pokazaće nam u kom se smeru kreću članovi velike trojke. Da li su povrede iza Rafaela Nadala i da li je situacija sa deportacijom iz Australije i vakcinacijom iza Novaka Đokovića, videćemo u duelu koji se igra u utorak od 20.45.

Po mnogima klasik, predstavljaće spektakl i sutra uveče, kada će veliki rivali igrati po 59. put. U ovom trenutku, Španac ima prednost po broju grend slem titula, a prednjače one sa francuske šljake, Novak je pak u Pariz stigao kao šampion Rima, te je u znatno boljem raspoloženju.

Đoković koji i brani titulu na Rolan Garosu, ima blagu ulogu favorita, a legendarni švedski as, Mats Vilander navodi da će predstojeći duel Đokovića i Nadala biti još jedan klasik.

- Rafa će videti sa druge strane Đokovića, jakog protivnika, koji će biti ekstremno motivisan. Iako sam poznavalac tenisa, ne mogu da verujem kako se Novak brzo vratio na svoj nivo - priznao je Vilander, pa nastavio sa hvalospevima na račun srpskog igrača:

- Novak izgleda neverovatno jako. Odlučno. Kreće se nestvarno. Agresivniji je nego ikad otkako ga gledam, a istovremeno šalje dropšotove u pravo vreme.

Šveđanin je ponovio mišljenje, koje je bilo aktuelno i prošle sezone.

- Neverovatno sam uzbuđen, jer sam prošle godine kada su igrali u polufinalu rekao da je to najvažniji meč u istoriji tenisa, zbog broja grend slem trofeja. I sada to ponovo kažem. Moramo da uživamo u ovom momentu, jer ne znam još koliko puta će ovi momci igrati jedan protiv drugog na Rolan Garosu ili US openu. Mnogo tražimo od ovih ljudi i zato smatram da imamo neverovatnu šansu da slavimo najveće tenisere ikada.

Na kraju, Šveđanin navodi da će publika u Parizu biti na strani Nadala.

- Đoković ima govor tela “Znate svi da ću da vam pokažem da sam broj jedan na svetu”. I njemu publika ne smeta. Štaviše, to mu daje dodatno gorivo. Svima je jasno da u Parizu niko ne može da ima veću podršku od Nadala. Mislim da će i emotivna bitka biti neverovatna. Nadam se da ću naći mesto da gledam - poručio je Vilander. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike