Seča favorita na Rolan Garosu – Čilić obrukao Medvedeva!

30.05.2022

20:50

0

Autor: 24sedam

Hrvatski teniser naneo jedan od najubedljivijih poraza Rusu

Seča favorita na Rolan Garosu – Čilić obrukao Medvedeva!
Tan2022-5-30_224613997_2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Ponedeljak je na Rolan Garosu bio predodređen za seču favorita. Posle četvrtog tenisera sveta Stefanosa Cicipasa, kojeg je izbacio mladi Danac Holger Rune, Otvoreno prvenstvo Francuske je u osmini finala završio i drugi reket planete Danil Medvedev.

Rusa je sa pariske šljake prosto počistio Marin Čilić. Hrvatski bombarder je igrao kao u transu ceo meč protiv šampiona Ju-Es Opena i za samo sat i 45 minuta igre naneo mu jedan od najubedljivijih poraza u karijeri – 6:2, 6:3, 6:2.

Koliko je iznenađenje iskusni Hrvat večeras napravio pokazuje to što je u četvrtom međusobnom duelu došao do prve povede protiv Medvedeva, koji u današnjem okršaju nije imao ni najmanju šansu.

Rus je u poslednjem meču dana na drugom grend slemu sezone najjednostavije rečeno zbrisan sa terena. Nije uspeo da napravi nijednu brejk priliku na meču, dok je Čilić s druge strane čak pet putao uspeo da oduzme servis favorizovanom rivalu.

Medvedev je koliko toliko uspevao da prarira Marinu do sredine uvodnog seta. U šestom gemu Čilić je prvu brejk loptu na meču pretvorio u poen za oduzimanje servisa rivalu, što je ponovio i u osmom gemu za osvajanje prvog seta.

Šesti gem je bio koban za drugog tenisera sveta i u drugom setu, da bi Hrvat sa da ekspresna brejka u prvom i trećem gemu odlučujućeg dela igre došao do nedostižnih 3:0, koji su mu bili dovoljni da bez ikakve drame overi prolaz među najboljih osam igrača na Rolan Garosu.

U četvrtfinalu Čilić će igrati protiv još jednog Rusa Andreja Rubljova, kojem je nešto ranije danas Italijan Janik Siner predao meč pri rezultatu 1:1 u setovima i 2:0 u trećem.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike