Otac je maltretirao, posle je dala život Isusu: Velika šampionka se vratila na scenu i poželela sliku sa Noletom

28.05.2022

09:35

0

Autor: 24sedam

Sećate se lepe Francuskinje

Otac je maltretirao, posle je dala život Isusu: Velika šampionka se vratila na scenu i poželela sliku sa Noletom
meri pirs - Copyright Printscreen Twitter

Francuskinja Meri Pirs (47) bila je teniska šampionka, osvajačica dva grend slema (Melburn 1995, Rolan Garos 2000) i 18 VTA turnira, ali onda je odjednom nestala sa scene. U retkim tekstovima o njoj otkrilo se da živi na Mauricijusu povučeno i da se posvetila veri.

Danas je opet u žiži, u Parizu među svojim navijačima i želela je da povratak u svoj grad obeleži zajedničkom fotografijom sa Novakom Đokovićem.

Meri Pirs je rođena u Montrealu, u Kanadi, kao dete iz mešovitog braka Francuskinje Janik Adjaj i Amerikanca Džima Pirsa. Odrasla je u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je igrala pod zastavom Francuske i pre odličnih rezultata i velikih pobeda postala je poiznata kao jedna od prvih žrtava oca nasilnika.

Problem između nje i oca otišao je toliko daleko da je u jednoj fazi karijere Pirsova angažovala telohranitelje kako bi oca držali daleko od nje, jer ona nije pristajala na razgovore s njim sve dok nije završila igračku karijeru. Kasnije su se otac i ćerka pomirili, a ona je život posvetila veri:

- Pre moje pobede na Rolan Garosu osećala sam se prazno i jadno, ali onda sam dala svoj život Isusu i ponovo se rodila. Stvari u meni su se odmah promenile - izjavila je svojevremeno Pirsova.

Pirsova, inače, iza sebe ima dve neuspele veridbe, a svoje promene u duhovnom pravcu pripisuje prijateljstvu sa drugom teniserkom Lindom Vajld.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike