Novak ekspres punom parom kreće po kup Musketara! Znao sam da će moj najbolji oblik doći u ovo vreme!

15.05.2022

16:31

0

Autor: 24sedam

Prvi reket sveta posle prvog trofeja u sezoni

Novak ekspres punom parom kreće po kup Musketara! Znao sam da će moj najbolji oblik doći u ovo vreme!
profimedia-0691551344 - Copyright Profimedia

Lakše se diše u taboru Novaka Đokovića. Posle australijskog pakla početkom godine, koji je mesecima proganjao najboljeg tenisera sveta, prvi reket planete konačno je došao u ritam dovoljno dobar da opravda svoje zvanje.

Prvi trofej u 2022. godine završio je u rukama Novaka Đokovića, koji je u finalu rimskog mastersa savladao Grka Stefanosa Cicipasa 6:0, 7:6.

- Prijatno sam iznenadio sebe. Iako sam imao jasan plan igre i strategiju, znao sam šta me očekuje s druge strane – kazao je srpski as odmah po završetku meča, pre nego što je dao kratku analizu finalnog duela.

Odigrao sam perfektan prvi set, nema dileme. Posle toga je bilo malo stegnuto, on je to iskoristio. Na ovom nivou igre, jedan ili dva poena mogu da preokrenu meč. On se vratio, imao je 4:1 i 40:30, meč je lako mogao da ode u treći set, ali sam uspeo da pronađem prave udarce u pravom trenutku u drugom setu i da se vratim u igru. U taj brejku sam bio za inč bolji, bilo je gusto. Stegnuto s obe strane definitivno.

Nije se Nole dao „isprovocirati“ na pitanje kada je poslednji put odigrao ovako dobar meč. Uz osmeh je, bez mnogo razmišljanja, ispalio:

Juče, igrao sam odlično. Gradim svoju formu poslednjih nekoliko sedmica. Kao i prethodnih godina, znao sam da će moj najbolji oblik doći otprilike u ovo vreme.Ovo je bila savršena nedelja, kao i prošla u Madridu. Gradio sam svoju formu i igru. Oduvek sam uživao u igranju u Rimu i nadam se da će mi ovo dati dodatni podstrek za Rolan Garos – kazao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike