Nadal ponovo „pobegao“ od Novaka! Rafa preslišavao Šapovalova pa doživeo šok u Rimu!

12.05.2022

20:44

0

Autor: 24sedam

Španski teniser eliminisan u osmini finala

Nadal ponovo „pobegao“ od Novaka! Rafa preslišavao Šapovalova pa doživeo šok u Rimu!
profimedia-0690710477 - Copyright Profimedia

Nadali su se ljubitelji tenisa da bi u Rimu prvi put ove sezone mogli da gledaju duel Novaka Đokovića i Rafe Nadala, ali od toga neće biti ništa. Glavni krivac za to je Denis Šapovalov, koji je u osmini finala Mastersa u Rimu šokirao španskog superstara i priredio najveću senzaciju u dosadašnjem toku turnira – 1:6, 7:5, 6:2.

Pošto je najveći teniski klasik današnjice nedavno u Madridu srečio Karlos Alkaraz, večeras je partibrejker teniskih fanova širom planete bio Kanađanin, iako prvi set nije dao ni nagoveštaj bilo kakve dramatične situacije.

Nadal je bio više nego dominantan na otvaranju meča. Iz gema u gem prosto je mleo rivala koji se već u svom prvom servis gemu suočavao sa brejk loptama (tri), koje Rafa tada nije pretvorio u poen za oduzimanje servisa rivalu. Ipak, u naredna dva gema u kojima je početni udarac imao Šapovalov Španac je bio surov, najavivši još jedan rutinski trijumf.

Ipak, početak drugog seta nije prošao u očekivanom ritmu. Kao da su teniseri tokom pauze zamenili tela, Šapovalov je zagospodario rimskom šljakom, poveo 3:0, a iako je Rafa uspeo da stigne do 4:4, u 12. gemu Kanađanin je uspeo jedinu priliku da pretvori u poen za brejk i izjednačenje.

A kada su posle razmenjenih brejkova na otvaranju trećeg seta (Nadal poveo, Šapovalov izjednačio) navijači na "Foro Italika" i putem tv prijemnika očekivali pravu dramu, Rafa je potpuno potonuo, izgubio servise u šestom i osmom gemu i tako na neslavan način okončao Masters u italijanskoj prestonici.

U četvrtfinalu Šapovalov će se sastati sa Norvežaninom Kasperom Rudom, koji je večeras pobedio Amerikanca Džensona Bruksbija sa 2:0 po setovima 6:3, 6:4.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike