Ovo je pobeda srpskog naroda! Novak emotivan nakon jubilarnog trijumfa, pomenuo i Rafu i Federera

15.05.2022

07:47

0

A sada se već okreće duelu sa Grkom

Ovo je pobeda srpskog naroda! Novak emotivan nakon jubilarnog trijumfa, pomenuo i Rafu i Federera
nole - Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Medićini/

Nakon 1000. pobede u karijeri, Novak Đoković je emotivnom porukom u sportskom centru Foro Italiko u Rimu, raznežio prisutne, ali pre svega srpske navijače.

Imao je Novak poruku za one koji su ga bordili i podržavali i u danima kada je bilo teško i neizvesno.
Đoković se publici nakon trijumfa nad Kasperom Rudom obratio na italijanskom, potom na engleskom, a na kraju je dao i izjavu na srpskom jeziku.

- Igrao sam veoma dobro. Počeo sam fantastično. Onda sam malo usporio i nisam se tako dobro osećao na terenu. On je to iskoristio, a bilo je važno da završim set u 10. gemu. Mislim da sam igrao veoma dobro u prva i poslednja četiri gema - rekao je Đoković, pa se zahvalio organizatorima i navijačima u Italiji.

- Hvala turniru i publici što su proslavili tih 1.000 pobeda. Gledao sam Rodžera i Rafu kako su slavili i jedva sam čekao ja to da uradim. Veoma sam privilegovan. Prošlo je puno vremena od mog prvog meča... Privilegovan sam i srećan. Ovo dugujem svim ljudima koji su bili uz mene svih ovih godina. Familija, narod... Naš narod širom sveta! Ovo je njihova pobeda koliko i moja.

Nole se sada okreće meču za titulu, a u duelu koji će se igrati danas od 16 sati čeka ga Stefanos Cicipas, a srpski teniser se prisetio nekadašnjim duela.

- Bilo je to finale Rolan Garosa... Još jedno finale protiv njega na jednom od najvećih turnira. U poslednjih par godina je među nekoliko najboljih igrača, posebno na šljaci. Očekujem težak meč. Igrali smo neke duge mečeve, pa mogu da očekujem veliku borbu, ali sam spreman za to - naveo je Novak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike