Novakov žreb za Madrid je mnogo težak, ali evo zbog čega najbolji na svetu može samo da profitira!

30.04.2022

05:11

0

Autor: 24sedam

Turnir u prestonici Španiji osvajao je u tri navrata, poslednji put 2019. godine

Novakov žreb za Madrid je mnogo težak, ali evo zbog čega najbolji na svetu može samo da profitira!
-OI18617 - Copyright MN Press

Novak Đoković će učestvovati na predstojećem Mastersu u Madridu i saznao je imena rivala na turniru koji će od 1. do 8. maja biti organizovan u glavnom gradu Španije. Kao prvi nosilac, najbolji srpski i svetski teniser biće slobodan u prvom kolu, a u drugom ga čeka pobednik duela između Francuza Gaela Monfisa (21., na ATP listi) i Španca Karlosa Himena Valera, 369. igrača na svetskoj listi.

Ukoliko bude uspešan u narednim kolima, u polufinalu bi mogao da igra protiv Španaca, Rafaela Nadala ili Karlosa Alkaraza. U finalu, mogući rivali su Nemac Aleksander Zverev (3. na ATP listi), Grk Stefanos Cicipas (4.) ili Rus Andrej Rubljov (6.) koji ga je pobedio u finalu u Beogradu, pre šest dana.

Ono što je dobro za Đokovića je što u Madridu ne brani bodove, pošto prošle godine nije igrao.

Godinu dana ranije, nije se igralo zbog pandemije korona, a 2019. godin naš igrač je i osvojio turnir.

Podsetimo, Đoković trenutno ima 8.400 bodova, a najbliži pratilac je još jedan Rus, Danil Medvedev sa 8.080. Ove godine je igrao na turniru u Dubaiju, zatim na Mastersu u Monte Karlu, a onda i u Beogradu. Najdalje je stigao u rodnom gradu, dok je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Monte Karlu ispadao ranije.

Turnir u Madridu, Novak je osvajao tri puta, 2011. godine, kada je pobedio Rafaela Nadala sa 2:0. Endija Marija je savladao pet godina kasnije, sa 2:1.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike