Novak se oseća dobro i ohrabreno, a imao je poruku za beogradsku publiku: Laslo i Miomir zaslužuju podršku

21.04.2022

18:15

0

Autor: Milan Nastić

Đoković polako skida "rđu" sa svog tenisa

Novak se oseća dobro i ohrabreno, a imao je poruku za beogradsku publiku: Laslo i Miomir zaslužuju podršku
0MET3622 - Copyright MN Press

Prvi teniser sveta Novak Đoković je i u svom drugom meču na Srbija openu prošao kroz dramu. Baš kao i u prvom srpskom derbiju, protiv Lasla Đerea, i protiv Miomira Kecmanovića je morao da se vraća iz minusa.

On je izgubio prvi set, a onda je slavio - 4:6, 6:3, 6:4.

- Osećamo sam se bolje nego juče. Uspeo sam da fizički izdržim dva i po sata meča. Na dobrom sam putu. Za mene je najvažnije da sam poslednja tri gema odigrao najbolje na meču. Sada nisam previše umoran, tako da se nadam da ću biti spreman za subotu – počeo je Novak.

Kecmanović je u poslednje vreme u sjajnoj formi.

- On jeste bio bolji na terenu, vodio je, a ja sam pokušavao da shvatim njegovu igru. Koristio sam iskustvo, jer sam odigrao mnogo ovakvih mečeva u karijeri. Miomir igra na visokom nivou, baš kao i Đere. Meni je kao Srbinu drago da ih vidim u dobroj formi, to je jako dobro za srpski tenis.

Navijači su uglavnom navijali za Đokovića, koji je istakao da i Đere i Kecmanović zaslužuju podršku.

- Oni su svojim rezultatima i karakterom zaslužili da imaju takvu podršku, atmosferu i doček. Gledam ih kao najbliže, često smo zajedno na turnirima. Tu sam uvek za njih, trudim se da im budem na raspolaganju., kao i svim našim teniserima i teniserkama.  Svima su uvek otvorena vrata. Na terenu je drugačije, tu je on moj protivnik, a ja njegov, a obojica želimo da pobedimo, tu respekta nema. Sjajni su to momci, napreduju, igraju fantastično. Pogotovo Kecmanović u poslednja tri-četiri meseca pokazuje potencijal da ide do svetskog vrha.

Novinari su ga pitali za reakciju njegovog sindikata igrača oko situacije sa ruskim i beloruskim teniserima.

- Naša organizacija još nije reagovala što se tiče ruskih igrača i njihove zabrane da nastupaju na Vimbldonu. Vidim da je ATP protiv toga, i drago mi je da su tako reagovali.

U Beograd je doputovao i bivši Đokovićev trener, Nikola Pilić.

- Što se tiče Nikole Pilića, velika mi je čast što sam imao priliku da ga ponovo vidim. Ima 83 godine, a ne menja se, to je nešto neverovatno. Mnogo mi je pomogao kad je bilo najvažnije a to je između 12. i 16. godine. Oni su moja druga porodica i svaki put mi je puno srce kad vidim Nikolu i njegovi ženu. Stvarno se divno osećam kad ga svaki put vidim. On je jedna riznica znanja, baš mi je rekao da i danas, sa 83 godine igra tri sata tenis, to je nešto neverovatno. Mnogo je učinio za mene, ali i ostale naše igrače, a sa njim smo osvojili i jedini Dejvis kup.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike