Legendarnoj teniserki se plače zbog odluke Vimbldona: Vrlo dobro znam kako se oni osećaju

21.04.2022

16:00

0

Navratilova je ponudila i jedno rešenje

Legendarnoj teniserki se plače zbog odluke Vimbldona: Vrlo dobro znam kako se oni osećaju
profimedia-0657047981 - Copyright Profimedia

Legendarna Martina Navratilova rekla je da joj dođe da zaplače zbog odluke organizatora Vimbldona da sa najprestižnijeg teniskog turnira proteraju ruske i beloruske tenisere samo zbog njihove nacionalnosti.

Razlog je ruska intervencija u Ukrajini i reakcija Britanije. Iz "Ol Ingland" kluba poručili su da moraju da slede odluke svoje vlade.

- Mogu sad da zaplačem (zbog te odluke) – rekla je Navratilova na početku razgovora za za britanski TV LBC, pa nastavilia:

 

 

- Neki od ruskih i beloruskih tenisera su glasno izrazili svoje protivljenje ratu.

Ona se tako priključila i Novaku Đokoviću, koji je glasno rekao da je protiv te odluke. To su dva najjača individualna teniska glasa koja su do sada osudila odluku Vimbldona. To je osudio i ATP.

Legendarna Čehinja mislim da je to urađeno samo zbog visokog plasmana na rang-listama Rusa Danila Medvedeva, koji je drugi na svetu, i Beloruskinje Arine Sabalenke, četvrte igračice planete.

Voditelj programa Endru Mar je posle toga pita da li je ovo podseća na 1975. godinu, kada je pobegla iz Čehoslovačke.

- Jedina njihova opcija da sada igraju jeste da napuste svoju zemlju. To sam i ja morala da uradim 1975. zbog totalitarnog režima, a sada to tražimo od njih, zbog politike. Naravno, razumem zašto je zabranjeno učešće reprezentacijama, one su simboli svoje zemlje, ali teniseri nastupaju pod svojim imenom i igraju za sebe. Mislim da je pogrešno da im se zabrani učešće.

Navratilova je američki pasoš stekla 1981. godine, što je naljutilo tadašnji komunistički režim, koji joj je odmah oduzeo državljanstvo. Državljanstvo Češke ponovo je stekla tek 2008.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike