Novak je u polufinalu! Ponovo se uzdigao iz "pepela" i dobio još jedan srpski derbi! (FOTO, VIDEO)

21.04.2022

16:27

0

Igraće protiv boljeg iz okršaja Hačanova i Monteira

Novak je u polufinalu! Ponovo se uzdigao iz "pepela" i dobio još jedan srpski derbi! (FOTO, VIDEO)
0MMM9995(2) - Copyright MN Press

Novak Đoković se plasirao u polufinale Srbija opena. Najbolji srpski i svetski teniser u meču četvrtfinala pobedio je Miomira Kecmanovića sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3), posle dva sata i 19 minuta. Za plasman u finale na turniru koji je osvajao dva puta igraće protiv boljeg iz okršaja Karena Hačanova iz Rusije i Tijaga Monteira iz Brazila.

Podsetimo, Novak je u prethodnom kolu bio bolji od Lasla Đerea, pa će konačno u polufinalu igrati protiv rivala koji nije iz Srbije.

Đoković je opet igrao tri seta, kao i protiv Đerea, a i danas je prvi izgubio. U prvoj deonici, već u trećem gemu Kecmanović (38. na ATP listi) je napravio brejk, što mu je omogućilo da dođe do prvog seta. Imao je čak priliku i da u petom gemu napravi novi brejk, ali je Novak spasio čak pet brejk lopti.

U nastavku meča, Novak je bio taj koji je pravio brejkove, tako da je postepeno slamao protivnika. Mada je u drugom setu, Kecmanović bolje krenuo, pa je brejkom došao do 2:1. Ipak, uzvratio je Đoković, za 2:2, a onda u osmom gemu opet oduzeo servis protivniku. Posle tih 5:3, samo je potvrdio osvajanje seta. I meč uveo u treći odlučujući.

Poslednji set je bio nešto "mirniji" na početku jer nije bilo brejk prilika. Tek u sedmom gemu, Đoković je imao čak tri brejk šanse i iskoristio je već prvu. Poveo je sa 4:3, a onda u naredna dva gema prepustio protivniku samo po jedan poen.

Isto tako, danas je imao nekoliko "izliva" emocija kada je gubio i osvajao poene. To na primer nismo videli u duelu u Monte Karlu kada ga je pobedio Alehandro Davidovič Fokina.

Meč ste mogli da pratite uživo na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

KRAJ!

3. SET - 6:3

6:3 - Iako je Kecmanović poveo sa 15:0, usledila je mini serija Đokovića, za konačnu pobedu.

5:3 - Najbolji svetski teniser je dozvolio samo jedan poen.

4:3 - Đoković je imao prednost od 30:0 na servis Kecmanovića. Onda je Miomir pogodio aut iz forhenda, pa je Novak imao tri vezane brejk lopte.

Novim brejkom je napravio značajan korak u meču u kojem je izgubio prvi set.

MN Press
 

Stigle su i nove loptice.

3:3 - Poveo je Đoković sa 15:0, mada je sudinica morala da pokaže gde je pala loptica. Zatim je i pogodio paralelu u sam ugao.

Viner iz forhenda, za 40:0. Odličan servis za Đokovića, a onda i lagan poen.

2:3 - Novak je pogodio liniju, pa je izjednačio na 15:15. Odlična dijagonala, za 30:15 za Kecmanovića.

Promašio je Kecmanović lopticu koji je Đoković poslao iz forhenda. Bilo je 40:30. Naterao je Kecmanović Đokovića da iz forhenda pošalje lopticu u aut.

2:2 - Posle dobrog servisa, laki poen za Đokovića. Posle toga se Novak objašnjavao sa sudinicom i to na terenu pored mreže. Razlog je bio gde je loptica pala.

Posle duže razmene, Đoković je lopticu poslao u aut. As servisom Đoković je došao do 40:30.

Ubezo je stigao i do izjednačenja.

1:2 - Kecmanović je ovaj gem rešio u svoju korist, uz samo jedan izgubljen poen.

1:1 - Poveo je Đoković sa 30:15. Bio je na mreži i nije dopustio da mu prođe loptica sa druge strane.

Smanjio je Kecmanović riternom posle prvog Novakovog servisa. Novi dobar servis, za 1:1 u gemovima.

0:1 - Kecmanović je bio na servisu, pa je i poveo sa 15:0. Imao je onda i tri gem lopte. Forhendom je Đoković smanjio na 40:15. Onda je smanjio i na 40:30.

 

2. SET - 6:3

6:3 - Pogrešio je Kecmanović na startu devetog gema. Zatim je pogodio dijagonalu za 15:15. Bekhend paralela za 30:15 u korist Đokovića. Novi aut Kecmanovića i dve set lopte.

Novak je kao i juče, u prvom setu izgubio, ali slavio u drugom.

5:3 - Kecmanović je servirao da sačuva priključak u meču. Poveo je sa 15, a zatim i sa 30:0. Zatim ga je Đoković forhendom naterao na grešku. Usledilo je i novo izjednačenje od 30:30.

A zatim i nova prilika za brejk za Novaka. Onda je mreža pomogla Kecmanoviću, pa je bilo 40:40.

Izašao je Kedmnović na mrežu, ali je Đoković bekhendom došao do nove brejk šanse. Usledio je i aut, pa je Novak novim brejkom došao do 5:3.

4:3 - Posle osvajanja poena, Đoković je malo plesao, jer je imao sreće prilikom prelaska loptice preko mreže. Zatim je osvojio i novi poen na svoj servis. Posle paralele je bilo i 40:0.

Sa nulom je osvojio gem. To do tog trenutka nije uspelo nijednom igraču.

MN Press
 

3:3 - Kecmanović je stigao do 40:0, ali Đoković nije dozvolio protivniku da ga ostavi na nuli. Sada je egal.

3:2 -  Posle 15:0, Kecmanović je odlično riternirao za 15:15. Đoković je ubrzo došao do 40:30, ali je Kecmanović vezao dva poena, za 40:40.

Đoković je onda došao do prednosti.

MN Press
 

2:2 - Kecmanović je servirao, ali je Đoković iz riterna došao do 15:0. Onda je pogodio mrežu, za egal od 15:15. Usledio je novi poen Miomira, za 30:15.

Zatim je snažnim forhendom došao do izjednačenja Novak. Duža razmena udaraca sa linije, a onda je Kecmanović poslao loptu u mali aut. I Đoković je imao brejk šansu.

Zatim je uz smeč Kecmanović stigao do 40:40. Ubrzo je Novak došao i do nove brejk šanse. I iskoristio je.

1:2 - Poveo je Kecmanović na Đokovićev servis sa 15:0, pa i sa 30:15. Izašao je na mrežu, i bekhendom šalje lopticu koju drugi Srbin nije mogao da stigne.

Usledilo je izjednačenje, a zatim i aut Đokovića, za brejk loptu Kecmanovića. Loptica je pala ispod nogu Đokoviću i on ju je poslao visoko.

1:1 - Loptica je otišla u stranu, i prevarila Novaka. Izjednačenje na 15:15. Posle duže razmene udaraca, Kecmanović je pogodio paralelu. I poveo sa 30:15.

Zatim je usledilo i izjednačenje. Pogrešio je Kecmanović iz bekhenda, a Novak na njegov servis stigao do brejk lopte. Onda je Đoković poslao lopticu u aut, za 40:40.

Zatim je došao do nove brejk prilike, druge u gemu. Ali je Kecmanović posle drugog servisa došao do novog izjednačenja. Pokušao je Novak da skrati lopticu, ali je ipak ona završila na njegovom delu terena. Ponovo je Kecmanović došao do prednosti, za 1:1 u gemovima.

MN Press
 

1:0 - Ponovo je Novak bio na servisu. Ipak, prvi poen je osvojio Kecmanović, kao i drugi. Poslao je Kecmanović lopticu u aut, pa je Đoković uspeo da smanji na 30:15. Zatim i nova greška iz riterna, za 30:30.

Usledio je novi poen za novu brejk šansu Kecmanovića. Ipak, pogrešio je, pa su opet bili u egalu. Novi aut Kecmanovića, za prednost Đokovića.

Zatim je Miomir iz forhenda pogodo za novo izjednačenje. Novak je onda došao do prednosti, a zatim i do uvodnog gema.

 

1. SET - 4:6

4:6 - Poveo je Kecmanović sa 15:0, pa i sa 30:0. Imao je tri vezane set lopte.

Prvi servis je promašio, a u sledećem poenu, Đoković je pogodio liniju, za 40:15. Zatim je smanjio i na 40:30. As za prvi set.

4:5 - Poveo je Đoković sa 15:0, a onda i sa 30:0. Napravio je grešku, pa je smanjio Kecmanović na 30:15.

Greška Kecmanovića, i sada je 5:4 u gemovima.

MN Press
 

3:5 - As servis sa prednost Kecmanovića od 30:0. Smanjio je Đoković na 30:15. Kecmanović je sa linije pogodio mrežu, za 30:30.

3:4 - Đoković je na svoj servis poveo sa 30:0, a onda je usledio forhend Kecmanovića, za 30:15. Forhend Novaka za 40:15.

Ramom je pogodio lopticu Miomir i loptica je otišla visoko. Za sada nije bilo novih brejkova.

2:4 - Kakav urlik Đokovića posle greške. Poveo je Kecmanović sa 30:15, ali je napravio grešku i došlo je do egala - 30:30.

Pogodio je ugao terena, uhvatio je Novaka u raskoraku. Poveo je sa 40:30 na svoj servis. Izjednačio je Novak na 40:40. Onda je Kecmanović došao do prednosti, ali je posle provere glavne sudinice, videli smo novo izjednačenje.

Novi gem je osvojio Miomir.

2:3 - Na Đokovićev servis je poveo Kecmanović i sa 30:0. Zatim i sa 40:0, ali je onda Novak smečovao i smanjio na 40:15. Onda je posle asa smanjio na 40:30. Posle odličnog servisa, usledilo je i izjednačenje.

Spasio je tri brejk lopte. Ubrzo potpuni preokret i prednost za najboljeg svetskog tenisera. Ali Kecmanović je stigao do brek prilike.

Ipak na kraju je Đoković uspeo da osvoji gem.

Mnogo poznatih košarkaša na tribinama.

MN Press
 
MN Press
 
MN Press
 

1:3 - Posle duela na mreži, izjednačenje od 30:30. Zatim je i potvrdio brejk. Poveo je sa 3:1.

1:2 - Na servis Đokovića, Kecmanović je imao prednost od 30:0. Ipak, u jednom napadu je lopticu poslao prejako, pa je ona završila u autu. Ubrzo je Đoković stigao i do izjednačenja. Onda je Kecmanović iznudio grešku Đokovića, za prvu brejk loptu.

I iskoristio je.

1:1 - Posle duže razmene udaraca, Kecmanović je pogodio mrežu, pa je Đoković poveo sa 30:15. Posle Kecmanovićevog poena, Đoković je uzviknuo glasno "bravo". Na kraju je i izjednačio u gemovima.

1:0 - Đoković je prvi servirao. Pri rezultatu 40:15 za Đokovića ponovio se poen. Linijski sudija je viknuo aut, pa je usledilo ponavljanje poena. Forhendom je došao do prvog gema.

Počeo je meč

24sedam/Milan Nastić
 

Danas je na tribinama manje publike u odnosu na juče. Mada je to malo čudno, jer su juče bili lošiji vremenski uslovi.

Tako da su poznati još neki parovi četvrtfinala, a to su između ostalog Fonjini - Ote i Hačanov - Monteiro.

Nešto ranije, tokom dana Fabio Fonjini je pobedio Aljaža Bedenea sa 2:0 (6:2, 6:3), Andrej Rubljev Jirija Lehečku sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:2), a Oskar Ote Aslana Karaceva sa 2:1 (6:7, 6:1, 6:3). 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike