Novak je preživeo pakao kao mlad, njegova podrška je drugačija! Ukrajinac ne krije koliko mu znače njegove reči

14.03.2022

10:31

0

Stahovski nije verovao da će do rata doći, do pred sam početak

Novak je preživeo pakao kao mlad, njegova podrška je drugačija! Ukrajinac ne krije koliko mu znače njegove reči
djokovic stahovski - Copyright Profimedia

Novak Đoković jedan je od poznatijih sportista koji je pružio podršku ukrajinskim sportistima u trenutnoj, ratnoj situaciji.

Sergej Stahovski, ukrajinski teniser, koji je zbriunuo porodicu, a potom otišao u rat, više puta je isticao koliko mu znači Novakova podrška, naročito jer je on to preživeo kada je bio mali. 

- Pokazao sam Novakovu poruku uz njegovo dopuštenje. Znao sam da će ti značiti Ukrajincima - rekao je Stahovski za Eurosport, pa dodao:

- Ne poznaju svi Ukrajinci Rišara Gaskea ili Luku Puja, Bedenea.... Podrška od Novaka je drugačija, jer je on preživeo pakao kada je bio mlad. Njegove reči podrške podigle su malo duh Ukrajincima. Razume šta sada prolazi naš narod, naša deca u Ukrajini. Ne bih to nikome poželeo. 

On ističe, da po povratku u domovinu, 28. februara, nije mogao da veruje da se priprema rat.

- Nikada u životu ne bih mogao da zamislim da će doći do ovoga. Da ću u svom rodnom gradu patrolirati u uniformi sa pištoljem u rukama. Pet dana pre rata sam bio u Kijevu, mnogi ljudi u američkoj i britanskoj obaveštanoj službi je govorilo da se Rusija sprema da izvrši invaziju. Čak i tada sam bio 100 odsto siguran da se ovo neće dogoditi. Govorio sam da nema šanse da Rusija otvoreno napadne Ukrajinu. Bilo je nerealno, na početku niste mogli da poverujete da se sve ovo dešava. Ali, naviknete se i pokušavate da pronađete način da pomognete svojoj zemlji da preživi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike