Posle Novaka, savladao i Šapovalova i plasirao se u finale! Jirži Veseli igra tenis života!

25.02.2022

22:18

0

Autor: 24sedam

Kakvi dani za Čeha u Dubaiju, očigledno je da je naš teniser imao težak posao u četvrtfinalu iako to na papiru ne piše tako

Posle Novaka, savladao i Šapovalova i plasirao se u finale! Jirži Veseli igra tenis života!
Tan2022-2-25_202721105_1 - Copyright Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

Neverovatno kakav tenis igra ove sedmice Jirži Veseli u Dubaiju. Prvo je savladao najboljeg na svetu. Novaka Đokovića, a onda i Denisa Šapovalova u trileru i plasirao se u finale. Sada je jasno da je Đoković imao jako teškog protivnika pred sobom u četvrtfinalu.

Meč između Šapovalova i Veselog, 14. i 123. tenisera sveta trajao je tri sata i 13 minuta! Pravi rolerkoster završen je rezultatom 2:1 (6:7, 7:6, 7:6).

Strašan je to obračun bio!

Naredni rival češkom igraču, koji je u četvrtfinalu elliminisao najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, biće sedmi igrač sveta Rus Andrej Rubljov u velikom finalu.

U devetom i desetom gemu trećeg seta viđen je po jedan brejk na obe strane. Najpre je Kanađanin stekao prednost od 5:4, a zatim Veseli uzvratio ribrejkom i ponovo je sve rešavao taj-brejk.

Ponovo je Veseli bio prisebniji, dva puta iznenadio 14. igrača sveta i ušao u prvo finale ATP turnira u Dubaiju, iako je 123. na svetskoj rang listi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike