Novak ispao, Veseli se veseli! Kraj puta za srpskog majstora u Dubaiju! Medvedev se penje na prvo mesto ATP liste

24.02.2022

16:37

0

Autor: 24sedam

Veliko iznenađenje i šok!

Novak ispao, Veseli se veseli! Kraj puta za srpskog majstora u Dubaiju! Medvedev se penje na prvo mesto ATP liste
đokovic - Copyright Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi/

Loše popodne za Novaka Đokovića! Srpski teniser poražen je od Jiržija Veselog u četvrtfinalu turnira u Dubaiju. Na kraju je bilo 6:4, 7:6.

I u prvom meču ova dva tenisera Veseli je slavio 2016. godine. Sada je ponovo bio bolji. Najavili smo da će Novak imati težak posao, a nažalost to se i obistinilo.

Nekako se od samog početka videlo da je Veseli ušao u meč veoma raspoložen za igru, udarao je lopticu jako, nije kalkulisao i to mu se sada obistinilo.

Uspeo je da pobedi najboljeg na svetu.

Sa ovakvim ishodom, Danil Medvedev trebalo bi da preuzme mesto broj jedan na ATP listi. Šteta, šteta, šteta...

Veseli je sada jedan od retkih tenisera na svetu koji mogu da se pohvale činjenicom da protiv Đokovića vodi 2:0 u međusobnom susretu. Ovom pobedom plasirao se u polufinale Dubaija.

Ispostavilo se da je Veseli odigrao svoj najbolji tenis, da Đoković nije briljirao i zato ova senzacija na turniru u Dubaiju.

Posle neigranja na Australijan openu, sada je Đoković završio takmičenje na turniru u Dubaiju. Ranije nego što se očekivalo.

Na kraju je Novak eliminisan od 123. tenisera sveta i na taj način je ostao bez prvog mesta na ATP listi.

BLOG UŽIVO

Kraj meča i pobeda Veselog - 6:4, 7:6!

- Meč lopte za Veselog - 6:4!

- Vraća Novak mini-brejk! Sada je 4:3! Međutim usledila je dupla greška - 5:3! Pa as za 5:4!

- Čeh ide na promen strana sa prednošću od 4:2.

- Veseli otvara taj-brejk sa 3:0. Ne sluti na dobro... Novak smanjuje na 3:1. Pa na 3:2!

6:6 - Idemo u taj-brejk! Veseli je izdržao nalet.

6:5 - Evo Novaka u prednosti! Iako je bio na konopcima! Možda bi jednim brejkom sada mogao da poravna rezultat na 1:1 u setovima i preokrene ceo meč. Videćemo...

5:5 - Brejk! Ne da se Novak! Servirao je Veseli za pobedu, ali je u tom momentu najbolji na svetu pokazao zbog čega je najbolji! Vratio se!

4:5 - Vrlo brzo je Novak dobio svoj gem i smanjio na samo jedan gem zaostatka. Sada će Čeh na liniju za servis.

3:5 - Nažalost Novak greši dva puta i na taj način je Veseli na jedan gem daleko od pobede!

3:4 - Brejk! Neverovatno kako udara Veseli, sada je posle sjajnog bekhenda stigao do novog brejka! Đoković će se sada boriti za ribrejk ili će biti blizu ispadanja. Nezavidna situacija za našeg majstora.

3:3 - Sada sjajan poen i Veseli nastavlja da pravi probleme Novaku. Udara lopticu iz sve snage, igra ravno i najvažnije - precizno. Za sada ga odlično služi bekhend.

3:2 - Vrlo brzo je Đoković stigao do brejka pošto je Veseli poslao ritern u mrežu. Ovo su sada momenti kada srpski teniser može da promeni tok meča.

2:2 - Veseli nastavlja da servira jako i precizno, a uz to ga služi dobro i igra na mreži, pa zato Novak ne može do brejka.

2:1 - Kvalitetan gem za Đokovića, dobro mu je legao, ali je i dalje evidentno da Veseli ne želi da smanji gas što je pokazao sa jednim forhendom iz riterna. I dalje bez brejka.

1:1 - Dobro je Đoković pritisnuo Veselog, poveo 30:0, ali opet je Čeh dobrim servisima uspeo da se izvuče i poravna rezultat u drugom setu.

1:0 - Novak Đoković je dobro otvorio drugi deo igre i vodi sa 1:0. Možda je sada prava prilika da pritisne Čeha i napadne mu servis.

POČEO JE DRUGI SET

4:6 - Uz dobre servise i odličnu igru Jirži Veseli vodi 1:0 u setovima protiv Novaka Đokovića! Nije dobro, ali ako neko može da se vrati u meč onda je to naš Nole.

 

 

4:5 - Nažalost, Veseli za sada uspeva da pronađe način da izbegne sve Novakove atake, igra opasno nezgodne udarce iz forhenda i pravi probleme našem teniseru. Čeh će sada servirati za prvi set.

3:4 - Novi brejk Veselog. Nadmudrio je Novaka na mreži, dobro je riternirao i na taj način naterao Đokovića da duplom servis greškom dopusti Čehu novi gem. Stao je servis Đokoviću.

3:3 - Nije dozvolio Veseli da padne u problem, izdržao je nalet i stigao do izjednačenja. Veseli je već jednom igrao protiv Novaka i pobedio ga, tako da spada u nezgodne protivnike što se i ovoga puta vidi.

3:2 - Treći vezani gem Đokovića u nizu, počeo je Veseli da greši i to se ne prašta protiv najboljeg na svetu. Jedno radovanje i podignuta pesnica najavili su da je Đoković potpuno u meču.

2:2 - Vraća Novak brejk! Očigledno je da je podigao ritam i to se isplatilo, pa je tako i Čeh izgubio svoj servis. I počeo je da greši.

1:2 - Evo i Đokovića. Konačno je srpski teniser pogodio forhende koje je želeo i upisao se na semafor. Sada bi trebalo da krene na bolje.

0:2 - Čeh je potvrdio brejk, dobro je servirao. Udara lopticu snažno, levoruk je igrač i ne prija baš najboljem igraču sveta.

0:1 - Već u prvom gemu Veseli je stigao do dve brejk lopte. Nije iskoristio prvu kada je poslao loptu u mrežu. Potom je Čeh stigao do još jedne šanse, a Novak je pogrešio i Veseli je napravio brejk i poveo sa 0:1.

PRVI SET JE POČEO!

- U toku je zagrevanje na glavnom terenu Dubaija

- Dvojica tenisera ulaze na teren, a Đoković će imati dobru podršku sa tribina gde su srpske zastave.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike