Novaku i dalje sveže sećanje iz Australije: Ponizili su me na svetskom nivou!

24.02.2022

16:26

0

Đoković u Dubaiju igra na turniru iz serije 500

Novaku i dalje sveže sećanje iz Australije: Ponizili su me na svetskom nivou!
Tanjug/AP

Novak Đoković trenutno u Dubaiju učestvuje na turniru iz serije 500, te pokušava da se domogne prve titule u sezoni, kako bi sačuvao i vodeće mesto na ATP listi.

Nakon sage koju je doživeo u Australiji, Novak je o svemu govorio najpre za BBC.

U tim ragovorima, Đoković je otkrio mnogo od onoga što se dešavalo u Melburnu, a zatim se tokom turnira, ponovo osvrnuo na sve.

Najpre je bila rekapitulacija onoga što je doživeo u Australiji.

- Ne mogu da izbrišem iz sećanja ono što se dogodilo. Toliko je sve sveže. Bilo je i drugih stvari koje su me uzdrmale i koje ne mogu da zaboravim. A kamoli ovako nešto! To je stvarno bio presedan u svakom smislu. Mogu da prihvatim da je to tako kako jeste, i da nastavim dalje. Ono što sigurno nećete čuti ili videti od mene je da bežim od odgovornosti i želje da odgovorim nekome na neko pitanje. Ništa ne krijem, ni od koga ne bežim. Tu sam, pozvao sam BBC koji nije uvek bio prijateljski nastrojen prema meni. Došli su u Beograd i hvala im na tome. Skoro sat i po vremena smo pričali, iako su oni objavili samo pola sata intervjua - kazao je Đoković, pa objasnio zašto baš BBC:

- Da sam pozvao nekoga sa kim imam dobar odnos, rekli bi: ‘Evo ga, on je namestio intervju da ga ništa ne pitaju, beži od neugodnih situacija, krije nešto…’ To je najveći razlog zašto sam ih zvao. Oni koji su me najviše kritikovali mogli su da dođu i da me pitaju sve što žele.

U Australiji, kako je mnogo puta istaknuto, bilo je i politike i sporta u samoj odluci da se Novak deportuje.

- Za mene je sport uvek bio iznad politike. Iako neki misle da sam ja politizovao celu ovu situaciju, da sam ja namerno hteo da uđem u zemlju i da privučem pažnju. Oni misle da sam ja više ušao u politiku nego u sport. Ali baš je suprotno: Ja sam otišao jer sam sportista i zato što je to mesto gde sam beležio svoje najbolje retultate. Hteo sam da poštujem svoje kolege i zato se nisam oglašavao sve dok se to nije završilo.

Stvorila se jedna jako ružna slika o meni. Ponizili su me, ako mogu da kažem i na svetskom nivou. Zato je bitno da imam priliku da uvek kažem nešto, ako neko želi nešto da me pita, odgovoriću, ponavljaću svoje odgovore jer nemam šta drugo da dodam osim onoga što sam rekao za BBC.

Uradio sam sve što je od mene bilo traženo. Bio sam u poziciji kao i svaki drugi teniser. Vidim da postoji neko uverenje da sam ja bio privilegovan i dobio taj status zbog onoga što jesam. Reći ću nešto što je BBC isekao, a ovo ću ponavljati kao papagaj: Svi su imali isto izuzeće, ja sam došao u Australiju, deset dana pre mene teniserka iz Češke i trener iz Hrvatske su ušli sa identičnim izuzećem. Ona je igrala turnir, on je trenirao svog igrača i nikakav problem nije bio. Odjednom je problem nastao zbog toga što sam ja došao. Zbog čega? Vi mi odgovorite -  kazao je Đoković u intervjuu za Sport klub.

Bonus video

 

Arena

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti