Đoković ponovo na udaru Italijana! Bivši osvajač Rolan Garosa ne bi pustio Novaka u Rim!

20.02.2022

09:49

0

Autor: 24sedam

Najbolji svetski teniser će u narednim danima igrati u Dubaiju

Đoković ponovo na udaru Italijana! Bivši osvajač Rolan Garosa ne bi pustio Novaka u Rim!
Tan2022-2-17_161227162_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Novak Đoković je u poslednje vreme na udaru brojnih kritičara, pre svega zbog njegovog stava o vakcinaciji protiv korona virusa. Sada se oglasio i Adrijano Panata, osvajač Rolan Garosa iz 1976. godine.

Povod je bio Masters u Rimu i da se bivši italijanski teniser pita, on ne bi dozvolio svetskom reketu broj jedan da igra. Turnir u Rimu je na programu od 8. do 15. maja, a italijanske vlasti su najavile ukidanje pandemijskih mera krajem marta.

- Moje mišljenje o Đokoviću se ne menja i ponavljam i sada. Za mene, ili će se vakcinisati ili bi mu bilo bolje da ostane kod kuće. Očigledno, ne odlučujem ja. Ali pravila turnira moraju biti u skladu sa italijanskim zakonima i uredbama. Ako zakon to dozvoljava, onda on može da igra. Verujem da zakon mora da bude isti za sve.

 

 

Dopuštanje njegovog učešća, naprotiv, izaziva sve veću konfuziju jer daje pogrešnu poruku. Smatram da je njegovo prisustvo neprihvatljivo - kazao je Panata uz osvrt na nedavni Australijan open, na kojem Đoković nije mogao da učestvuje, pošto je deportovan.

Na kraju je slavio Rafael Nadal, a Panata smatra da odsustvom Srbina grend slem turnir u Melburnu nije ništa izgubio.

- Bio je sjajan turnir i bez njega. Isto važi i za Rim, koji bi postigao veliki uspeh i u njegovom odsustvu. Dakle, mislim da nije od suštinske važnosti da pričamo o tome - zaključio je Panata kome ovo nije prvi put da oštro kritikuje Đokovića.

Svojevremeno je pričao da Srbin ima psihičke probleme i da zbog toga angažuje gurua. Takođe je posle Novakovog poraza u Londonu od Rodžera Federera izjavio da je Švajcarac, kada igra dobar tenis i dalje bolji od našeg asa.

Od ponedeljka, Đoković će imati obaveze na turniru u Dubaiju, prvom na kojem će učestvovati ove godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike