Već 4 puta Novak bio najbolji! Đoković ima paklenu konkurenciju u trci za sportistu godine

02.02.2022

11:37

0

Autor: 24sedam

Najboljem svetskom teniseru bilo uskraćeno da igra na Australijan openu

Već 4 puta Novak bio najbolji! Đoković ima paklenu konkurenciju u trci za sportistu godine
profimedia-0492094709 - Copyright Profimedia

Najbolji svetski teniser Novak Đoković jedan je od nominovanih za najboljeg sportistu godinu u konkurenciji Laureus. Uz našeg asa u najužem izboru su "sveže penzionisani" Tom Brejdi (američki fudbal), plivač Kejleb Dresel, atletičar Elijud Kipčoge, fudbaler Robert Levandovski i šampion u Formuli 1 Maks Ferstapen.

Za prestižnu nagradu u konkurenciji dama su teniserka i šampionka Australijan opena, Ešli Barti, atletičarka Alison Feliks i Ilejn Tompson Hera, plivačice Kejti Ledeki i Ema Mekion, kao i fudbalerka Aleksija Puteljas.

Kandidati za tim godine su fudbalska reprezentacija Argentine, ženski fudbalski klub Barselona, olimpijski tim Kine u skokovima u vodu, fudbalska reprezentacija Italije, tim Mercedesa u šampionatu Formule 1, kao i šampion NBA lige, ekipa Milvokija.

Imena nagrađenih biće poznata na proleće, a kompletnu istu nominovanih možete da pročitate na ovom linku.

Podsetimo, prošle godine je nagradu dobio Rafael Nadal, koji je pre nekoliko dana trijumfovao na Australijan openu, na kojem Đokoviću nije bilo dozvoljeno da učestvuje. Sprski teniser je bio najbolji 2012, 2015, 2016. i 2019. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike