Pravda je ispravljena: Priznanje u rukama Levandovskog!

17.01.2022

20:15

0

Konačno nagrada za Poljaka

Pravda je ispravljena: Priznanje u rukama Levandovskog!
Tan2021-11-23_212725111_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Čuveni pariski magazin Frans fudbal dodelio je nagrade najboljim fudbalerima u prošlj sezoni, a navijači ove igre širom sveta će biti saglasni, nepravda je ispravljena - priznanje je u rukama Roberta Levandovskog.

Nagrada koja se dodeljuje od 1956. godine, čak sedam puta je završila u rukama Lionela Mesija.

Međutim, ona koju je uzeo prošle sezone, po mnogima je trebala da pripadne upravo Poljaku, koji je nekorektno ostao bez priznanja i 2020, kada glasanje nije održano zbog koronavirusa.

U drugom po važnosti izboru za najbolje fudbalere sveta, održanom ovog ponedeljka, Fifinom The Best (Najbolji), prvo mesto pripalo je Robertu Levandovskom, drugi je Mesi, treći Mohamed Salah, četvrti Karim Benzema, Ngolo Kante Peti, a Žoržinjo šesti.

Proglašen je i najbolji tim godine, u interesantnoj formaciji 3-3-4. U njemu su: Đanluiđi Donaruma - Ruben Dijaz, Leonardo Bonuči, David Alaba- Ngolo Kante, Žoržinjo, Kevin De Brujne - Lionel Mesi, Robert Levandovski, Erling Haland, Kristijano Ronaldo.

Zanimljivo i da je u najboljem timu na golu Donaruma, a pojedinačnu nagradu za najboljeg golmana 2021. poneo je Čelsijev Eduard Mendi. Senegalac je u izboru Frans fudbala bio drugi, iza Donarume.

Priznanje za najboljeg trenera prošle godine dobio je Tomas Tuhel. Nemac je popeo Čelsi na krov Evrope, mada je u Premijer ligi završio kao drugi, a i ove sezone gleda u leđa Mančester sitiju i Liverpulu.

Za najlepši gol godine izabrana je rabona Erika Lamele protiv Arsenala.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike