Novaku jedno nisu oteli! Đoković je po ovome i dalje deo istorije Australijan opena (VIDEO)

30.01.2022

15:21

1

Autor: 24sedam

Finale iz Melburna od pre deset godina i dalje je najduži meč odigran na prvom grend slemu u sezoni

Novaku jedno nisu oteli! Đoković je po ovome i dalje deo istorije Australijan opena (VIDEO)
Novak Đoković osvajač titule u Melburnu - Copyright Profimedia.rs

Mnogo toga je oteto Novaku Đokoviću kada je Australija odlučila da ga deportuje. Od mogućnosti da brani tron, preko 2.000 bodova koji su i te kako bitni za stanje na ATP listi, pa do toga da su mu zabranili da zaustavi ljutog rivala na putu ka tituli.

Iskoristio je to Rafael Nadal, i ne nemamo ništa protiv sjajnog Španca, osvojio trofej u Australijan openu i prestigao Đokovića po broju titula na grend slem turnirima.

Mnogo je Đokoviću oteto, ali jedno ipak nije. Bez obzira na sve antologijske atribute koje je finale između Nadala i Danila Medvedeva imalo, pored jednog istorijskog podatka i dalje stoji Novak Đoković.

 

 

Pre tačno deset godina i jedan dan bitku na terenu Rod Lejver arene vodili su Novak i Rafa. Bitku od 5 sati i 53 minuta, koja je proglašena najboljim teniskim mečom svih vremena. Bitku, koju je Đoković dobio sa 5:7, 6:4, 6:2, 6:7(5), 7:5. Ove nedelje Medvedev i Nadal na terenu su bili 5 sati i 24 minuta i tako izbili na drugo mesto po dužini jednog meča u Melburnu.

 

 

Na treće mesto skliznuli su Ivo Karlović i Horasio Sebaljos. Njihov meč iz 2017. godine, završen pobedom hrvatskog asa, bio je za dva minuta kraći od današnjeg finala - 5 sati i 22 minuta.

Duel dvojice Španaca, Rafaela Nadala i Fernanda Verdaska iz 2019. godine, trajao je 5 sati i 14 minuta, a Rafa je tada osvojio svoju jedinu titulu u Australiji. Jedinu pre ove današnje.

 

 

Spisak najdužih mečeva zatvaramo duelom Borisa Bekera i Omara Kamporezea iz 1991. godine završen je pobedom Nemca nad Italijanom, trajao je 5 sati i 11 minuta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike