Trenirao Đokovića, sad na sva usta hvali Nadala: Beker diže u nebesa Španca, a za Rusa kaže drugačije

28.01.2022

17:43

2

Autor: 24sedam

Finale je na programu u nedelju, sa početkom u 9.30

Trenirao Đokovića, sad na sva usta hvali Nadala: Beker diže u nebesa Španca, a za Rusa kaže drugačije
rafael nadal profimedia-0615342823 - Copyright Profimedia

U finalu ovogodišnjeg Australijan opena igraće Rafael Nadal i Danil Medvedev. O duelu Španca i Rusa govorio je i Boris Beker.

- Po meni, dvojica najboljih tenisera su u finalu. Zbog Nadala sam srećan, jer sam njegov veliki navijač, a bio sam i zabrinut zbog njegove povrede. Ali Nadal ne bi bio Nadal, da nema šansu da osvoji svaki turnir na kojem učestvuje - kazao je Beker, sada stručni konsultant Jurosporta, a nekada devetostruki grend slem šampion.

Nemac (54) je zatim nastavio da hvali Španca.

- Nadal se za svoj status izborio. Posle meča uvek kaže pravu stvar. To ne možete da kažete za Medvedeva koji je veoma pošten, ali to nekada nije dobro. Ali je i Danil ovde zadobio simpatije, posebno zbog svog borbenog nastupa - zaključio je nekadašnji trener Novaka Đokovića kome nije bilo dozvoljeno da igra u Melburnu.

Nadal sada ima šansu da prestigne Đokovića i Rodžera Federera po broju grend slem trofeja. Trenutno, sva trojica imaju po 20. Kada je reč o Medvedevu, ima jedan grend slem trofej (US open prošle godine), ali bi u slučaju trijumfa preuzeo i prvo mesto na ATP listi od Srbina.

Nadal, trenutno peti na ATP listi protiv drugoplasiranog Medvedeva u međusobnim okršajima vodi sa 3:1. Finale će početi u nedelju, u 9.30, po srednjeevropskom vremenu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike