Novak je za tenisere uzor i inspiracija, a Australijanci se ponovo brukaju i pokazuju da nemaju srama (VIDEO)

26.01.2022

13:41

2

Autor: 24sedam

Ruski teniser objasnio da je do preokreta došao razmišljajući o najboljem teniseru sveta

Novak je za tenisere uzor i inspiracija, a Australijanci se ponovo brukaju i pokazuju da nemaju srama (VIDEO)
Danil Medvedev - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Bio je na ivici ponora, bio je već viđen u avionu za povratak kući, a onda je oživeo.

Ruski teniser Danil Medvedev savladao je Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 3:2 u setovima i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Gubio je sa 2:0, delovalo je da ne može baš ništa da uradi na terenu, a onda se desila kiša. Zatvoren je krov u Melburnu, Medvedev je "vaskrsao" i stigao do jedne od onih antologijskih pobeda!

 

 

Odmah po završetku meča Medvedev je još jednom potvrdio koliko je veliki čovek i "ujeo za dušu" Australijance. Publika mu je zviždala i negodovala, ali to ga nije sprečilo da kaže šta mu je pomoglo u trenucima kada je gubio sa 2:0 u setovima.

- Rekao sam sebi, tačnije zapitao sam se: "Šta bi Novak uradio?" - rekao je Danil, a sa tribina je pokuljala nekultura na pomen imena našeg asa.

 

 

- Ono što mi je palo na pamet je da ga nateram da radi ako želi da pobedi. Umoriću ga za sledeći meč. Urodilo je plodom. Kada je zatvoren krov osetio sam da mogu, da se menja momentum, promenila se temperatura, bilo je malo hladnije.

Danil Medvedev će u polufinalu igrati sa Grkom Stefanosom Cicipasom, a u slučaju da osvoji turnir najverovatnije će postati najbolji svetski teniser krajem februara.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike