Lazetić novi Vlahović? Više podseća na Ibru! Legendarni srpski golgeter hvalio Zvezdinog klinca, novo "blago" Milana

26.01.2022

09:49

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli prodali mladog igrača za oko pet miliona evra

Lazetić novi Vlahović? Više podseća na Ibru! Legendarni srpski golgeter hvalio Zvezdinog klinca, novo "blago" Milana
darko lazetić - Copyright MN Press

Marko Lazetić prešao je iz Crvene zvezde u Milan. Italijanski mediji su mladog srpskog napadača najavili kao momka koji bi mogao da postane "novi Dušan Vlahović".

Ali ne misle svi baš tako. Nekadašnji srpski fudbaler, između ostalog i eks član Juventusa, Darko Kovačević bio je odličan sagovornik. Legendarni golgeter smatra da je Lazetić više nalik Zlatanu Ibrahimoviću, nego Vlahoviću koji će postati član "stare dame" iz Torina.

- Milan je napravio odličan posao. Nekoliko puta sam ga gledao, kako u Zvezdi, tako i u omladinskoj reprezentaciji. Zbog toga, garantujem da je Milan došao do pravog talenta, sa velikim potencijalom. Dobro je građen za napadača, sa odličnom tehnikom. Ima osećaj za gol, intuiciju, a može i da stvara prilike.

MN Press
 

Marko je veoma talentovan, ali će morati da radi na svojoj budućnosti. Moraće da koristi svaku šansu koja mu je ukazana u Milanu. Da sazre i da napreduje u taktičkom smislu. Sada je on godpodar svoje sudbine - kazao je Kovačević za Gazetu delo Sport.

Zatim je prešao na "paralelu" Lazetić - Vlahović.

- Novi Vlahović? Pre bih ga uporedio sa Ibrahimovićem. Znam da je to mnogo ozbiljnije poređenje, ali me po osobinama više podseća na Zlatana. Visok je, ali može da uradi mnogo toga, u tehničkom smislu. Naravno, ima samo 18 godina i rano je da pričamo da li će da dostigne određeni nivo. Ali čim ga je Milan kupio, i to nešto znači. Potencijalno, pričamo o velikom igraču.

Znao sam da će da završi u nekom vrhunskom klubu, i bilo je samo pitanje vremena. Milan je bio bolji od ostalih u proceni, a sada je na njemu da pokaže da je spreman za veliki klub i Seriju A. Mislim da je došao na pravo mesto - dodao je nekadašnji napadač Zvezde, Lacija, Šefild Vendzdeja, Real Sosijedada i Olimpijakosa.

Kako je naveo, imaće i dobre "tutore".

- Može da uči od šampiona kakvi su Ibra i (Olivije) Žiru. Pored njih će da napreduje. Radiće i sa (trenerom Stefanom) Piolijem, jednim od najboljih trenera u Italiji, za promociju mladih igrača. Dobro zna kada treba da ih lansira, kao i da sačeka ako treba. Sviđa mi se njihova filozofija. Timovi kao što su Lajpcig i Salcburg su koncentrisani na igrače do 25 godina, a sada je i Milan na tom nivou. Investiraju u mlade, a onda se bore za Skudeto - zaključio je Kovačević.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike