Nema Đokovića, tu je Kecmanović! Srbin sa nulom do trećeg kola Australijan opena

19.01.2022

06:17

0

Autor: 24sedam

Dušan Lajović bez šanse u duelu sa Alkarazom

Nema Đokovića, tu je Kecmanović! Srbin sa nulom do trećeg kola Australijan opena
Tan2022-1-19_31146495_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Kuglice su bile nemilosrdne prema Miomiru Kecmanoviću kada su ga već na startu turnira spojile sa najboljim svetskim teniserom Novakom Đokovićem.

Ali, svetski reket broj 1 proteran je iz Australije, a Miomir dobio šansu da napravi nešto više u Melburnu.

Dobio i iskoristio. Srpski teniser ostvario je najveći uspeh u karijeri i plasirao se u 3. kolo grend slem turnira u Melburnu!

Iako mu je s druge strane mreže bio favorizovani Amerikanac Tomi Pol, Miomir je uspeo da do sledeće runde takmičenja stigne maksimalnom pobedom - 7:6, 7:5, 7:6.

Bilo je s nulom, ali je bilo baš napeto. U prvom setu taj-brejk u kojem je srpskom asu bilo potrebno devet poena za osvajanje, u drugom brejk u samoj završnici i onda vrhunac drame u trećem setu. Imao je Amerikanac veliku šansu da prepolovi prednost Kecmanovića, ali nije uspeo, pa je Miomir sa 10:8 prokrčio put ka narednom rivalu.

A to će biti Italijan Lorenco Sonego, 25. nosilac turnira i samim tim favorit u duelu sa Kecmanovićem. Ali, favorit je bio i Pol.

TanjugAP Photo/Mark Baker
 

Naš drugi predstavnik Dušan Lajović nije uspeo da krene stopama Kecmanovića. Glatko je izgubio od Španca Karlosa Alkaraza. Bilo je 3:0 (6:2, 6:1, 7:5), a rezultat više nego jasno oslikava kako se razvijala situacija na terenu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike