Noletu sudi pravedni "Admiral", savetnik kraljice Elizabete i ekspert za pomorsko pravo

15.01.2022

08:32

0

Autor: 24sedam

Najuglednije sudije večeras odlučuju o Novavom statusu u Australiji

Noletu sudi pravedni "Admiral", savetnik kraljice Elizabete i ekspert za pomorsko pravo
sudije - Copyright printscreen

Posle Dejvida Džona O'Kalahana predstavljamo i ostalu dvojicu sudija koji će odlučivati o sudbini Novaka Đokovića u Australiji.

Izlazeći u susret zahtevu advokatskog tima Novaka Đokovića da konačnu odluku donesu trojica sudija, O'Kalahan je ulogu glavnog prepustio iskusnom 69-godišnjem Džonu Olsopu, sudiji Saveznog suda koji ceo svoj profesionalni vek odradio u pravosuđu kao advokat, pa zatim kao viši savetnik i kraljičin savetnik za Zapadnu Australiju, sve dok 2012. godine nije postao vrhovni sudija.

On je specijalista za pomorsko pravo, a zbog toga, kao i zbog časnog obavljanja sudijskog posla u javnosti je poznat i pod nadimkom "Admiral". Olsop je 2013. godine proglašen za Oficira australijskog reda zbog izuzetnih zasluga u pravosuđu i u primeni zakona,

Entoni Besanko ima 67 godina, bio je sudija Vrhovnog suda Južne Australije pre nego što je postavljen za sudiju Saveznog suda. Besanko je u Vrhovnom sudu Južne Australije bio od 2001. godine, a u sudstvo je došao kao predsednik Advokatske komore Južne Australije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike