Teška priča, Novak zatvoren sa 33 osobe koje traže azil! Melburnom se šire protesti, tačka ključanja je sve bliže (FOTO)

15.01.2022

06:51

1

Autor: 24sedam

Grad domaćin prvog grend slema u sezoni suočava se sa velikim problemima

Teška priča, Novak zatvoren sa 33 osobe koje traže azil! Melburnom se šire protesti, tačka ključanja je sve bliže (FOTO)
Tan2022-1-14_15443913_2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Odlučila je Vlada Australije da Novaka Đokovića proglasi svojevrsnim liderom antivakserskog pokreta. Srpski as je "žrtveno jagnje" glavna meta "lova na veštice" u Australiji.

Izgleda da su sami sebi zarili nož u leđa takvim potezima. Dok se u Melburnu, kao i u celom svetu s velikom pažnjom prati svaka vest o sudskom procesu, i dok se čeka presuda koja će biti izrečena u noći između subote i nedelje po našem vremenu, narod polako izlazi na ulice.

Glavnim gradom Viktorije šire se protesti, uglavnom antivakserske tematike, ali je bučno i ispred hotela za izbegla lica u kojem je zatvoren Đoković.

Zatvoren. Novak Đoković. Najbolji svetski teniser. Doskora nezamislivo! Đoković svoje dane u kojima mu je oduzeta sloboda provodi među četiri zida, uz stalnu pratnju dva policajca, a u hotelu se pored njega nalaze i 33 osobe koje od Australije traže azil.

A ispred su, pored velikog broja medija i aktivisti koji se bore za prava izbeglih lica. Mira očigledno nema, kako za Novaka, tako i za ostale učesnike u procesu.

 

 

Dopiru sigurno i do njih povici sa ulica, ni njima nije svejedno. Kada se tome doda i potencijalna reakcija srpske zajednice u Australiji, deluje kao da će temperatura u ovoj državi biti veoma, veoma visoka. A vreme odluke se bliži. Tačka ključanja je tek nekoliko sati daleko.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike