Australijski premijer održao predizborni govor: Đokoviću ukinuta viza da bi se zaštitilo žrtvovanje naših građana tokom pandemije

14.01.2022

08:15

0

Autor: 24sedam

Skot Morison se pohvalio jakom ekonomijom, niskom stopom smrtnosti i ukidanjem vize Srbinu

Australijski premijer održao predizborni govor: Đokoviću ukinuta viza da bi se zaštitilo žrtvovanje naših građana tokom pandemije
profimedia-0650907759 - Copyright Profimedia

Premijer australijske Vlade Skot Morison očekivano je podržao odluku minista Aleksa Hoka, objasnivši poništavanje Đokovićeve vize obavezom koojom se štite žrtvovanje građana Australije tokom ove pandemije.

 - Primećujem odluku ministra za imigraciju u vezi sa vizom gospodina Novaka Đokovića. Shvatio sam da je nakon pažljivog razmatranja, ministar preduzeo radnju da ukine vizu gospodinu Đokoviću zbog zdravlja i reda, na osnovu toga što je to bilo u javnom interesu. Ova pandemija je bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali mi smo se držali zajedno i spasavaili živote - rekao je Morison.

Tanjug/AP
 

U daljem obrazloženju Hokovog poteza Morison je odradio propagandni govor koji podseća da se politička scena polako priprema za početak predizbornog procesa.

- Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najveću stopu vakcinacije u svetu. Australijanci su podneli mnoge žrtve tokom ove pandemije i s pravom očekuju da će rezultat tih žrtvovanja biti zaštićeni. To je ono što ministar danas čini u ovoj akciji. Naše nastojanje da zaštitimo granice učinile su Australijance bezbednim, pre COVID-a i sada tokom pandemije. Zbog očekivanog pravnog postupka koji je u toku, neću davati dalje komentare.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike