Australijski premijer održao predizborni govor: Đokoviću ukinuta viza da bi se zaštitilo žrtvovanje naših građana tokom pandemije

14.01.2022

09:15

0

Autor: 24sedam

Skot Morison se pohvalio jakom ekonomijom, niskom stopom smrtnosti i ukidanjem vize Srbinu

Australijski premijer održao predizborni govor: Đokoviću ukinuta viza da bi se zaštitilo žrtvovanje naših građana tokom pandemije
Profimedia

Premijer australijske Vlade Skot Morison očekivano je podržao odluku minista Aleksa Hoka, objasnivši poništavanje Đokovićeve vize obavezom koojom se štite žrtvovanje građana Australije tokom ove pandemije.

 - Primećujem odluku ministra za imigraciju u vezi sa vizom gospodina Novaka Đokovića. Shvatio sam da je nakon pažljivog razmatranja, ministar preduzeo radnju da ukine vizu gospodinu Đokoviću zbog zdravlja i reda, na osnovu toga što je to bilo u javnom interesu. Ova pandemija je bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali mi smo se držali zajedno i spasavaili živote - rekao je Morison.

Tanjug/AP
 

U daljem obrazloženju Hokovog poteza Morison je odradio propagandni govor koji podseća da se politička scena polako priprema za početak predizbornog procesa.

- Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najveću stopu vakcinacije u svetu. Australijanci su podneli mnoge žrtve tokom ove pandemije i s pravom očekuju da će rezultat tih žrtvovanja biti zaštićeni. To je ono što ministar danas čini u ovoj akciji. Naše nastojanje da zaštitimo granice učinile su Australijance bezbednim, pre COVID-a i sada tokom pandemije. Zbog očekivanog pravnog postupka koji je u toku, neću davati dalje komentare.

BONUS VIDEO:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi