Ana Brnabić od premijera Australije tražila ljudski i dostojanstven tretman za Novaka

11.01.2022

00:24

1

Autor: 24sedam

Predsednica Vlade Republike Srbije sa australijskim kolegom razmenila sve informacije o trenutnoj situaciji

Ana Brnabić od premijera Australije tražila ljudski i dostojanstven tretman za Novaka
AP Photo/Darko Vojinović

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je večeras u kasnim satima sa premijerom Australije Skotom Morisonom.

U telefonskom razgovoru, Brnabić i Morison razmenili su sve informacije o trenutnoj situaciji u vezi sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, kome je australijski sud jutros po našem vremenu odobrio ulazak u tu zemlju.

Brnabić je zatražila da Novak Đoković ima fer tretman od strane australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava. Predsednica vlade posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom na to da Novaku Đokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

Premijerka Brnabić takođe je zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije Vlada Srbije i Vlada Australije razmenjuju direktno. Premijer Morison je ovaj predlog prihvatio, a postignut je i dogovor da dva premijera razgovaraju ponovo u narednim danima. Brnabić je zamolila svog australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći, kako bi Novak Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vreme trajanja njegovog boravka.

Predsednica Vlade apostrofirala je da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne.

BONUS VIDEO

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti