Đokoviću je sve namešteno? Procurilo pismo, jedan čovek je kriv za sve jezivo što se dešava Novaku!

06.01.2022

17:33

0

Direktor turnira je navodno sve znao i ipak je dozvolio da se ovo desi

Đokoviću je sve namešteno? Procurilo pismo, jedan čovek je kriv za sve jezivo što se dešava Novaku!
tajli novak montaza - Copyright Profimedia/MN Press

Novak Đoković je otišao u Australiju po rekordni 21. grend slem trofej, ali ni uredna dokumentacija, ni poštovanje zakona mu nisu pomogli, jer se tamošnje vlasti prema njemu odnose kao prema kriminalcu ili ilegalnom imigrantu. 

Britanski Dejli Mejl objavio je sada detalje iz pisma koje je federalni ministar zdravlja Austalije poslao Teniskom savezu i organizatorima Australijan opena još pre nekoliko meseci, po kome ispada da je direktor Australijan opena Kreg Tajli “namestio” Đokovića! 

U mejlu se navodi da to što je neki teniser preležao koronavirus nije dovoljno za medicinsko izuzeće. Britanci navode da je to glavni problem zašto Đoković nije mogao da uđe u Australiju. 

Ministar Greg Hant poslao je mejl u novembru izvršnom direktoru Tajliju i upozorio ga na ovaj detalj. 

- Pogranične snage Australije savetuju ljude da budu potpuno vakcinisani, kao što preporučuje ATAGI (nacionalno telo za vakcine) kako bi mogli da uđu u zemlju slobodno i bez karantina. Što se tiče vašeg konkretnog pitanja, mogu da potvrdim da osobe koje su imale koronu u proteklih šest meseci i žele da dođu u Australiju sa drugih kontinenata, ali nisu primili dve doze vakcine koja je odobrena u našoj zemlji, neće se smatrati potpuno vakcinisanim - upozorio je Hant Tajlija još pre dva meseca. 

Australijan open je tako imao vremena da upozori Đokovića i ostale tenisere koji bi tražili medicinsko izuzeće. 

- Kreg Tajli to nije učinio i direktni je krivac za sve što se sada dešava Đokoviću, piše Mejl. 

Oni kažu da je Đoković bio ubeđen da će potvrda da je imao koronu u proteklih šest meseci biti dovoljna da uđe u Australiju bez vakcine. To se nije desilo i sada je u karantinu i preti mu deportacija. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike