Pa nije Novak sam sebi dao dozvolu! Nisu svi Španci kao Nadal, da kritikuju Đokovića

06.01.2022

14:27

0

Autor: 24sedam

Najbolji srpski teniser u izolaciji do ponedeljka

Pa nije Novak sam sebi dao dozvolu! Nisu svi Španci kao Nadal, da kritikuju Đokovića
20210528mmDjokov80 - Copyright MN Press

Novak Đoković ima male šanse da zaigra na Australijan openu, a sve će biti jasno posle saslušanja u ponedeljak. Do tada je najbolji srpski i svetski teniser u izolaciji, u hotelu u Melburnu.

Pokušao je Novak da uđe na osnovu medicinskog izuzeća, ali je ipak zadržan i sada je u svojevrsnom pritvoru. Baš zbog tretmana koji ima Đoković, oglasio se i Aleks Koreča, nekadašnji dvostruki grend slem finalista Aleks Koreča, a sada stručni konsultant.

- Kakav haos, kakva šteta. Kakva sramota za sve, pogotovo za Novaka, pogotovo za tenis. Novak je imao sva prava da traži izuzeće i ako su mu ga već dali, trebalo je da ga puste da igra. Nije Đoković sam sebi dao dozvolu, konačna odluka nije bila na njemu - kazao je Koreča i dodao da nije bilo dovoljno informacija.

- Teško je sa strane da razumemo odluku o izuzeću, jer mi nemamo dovoljno informacija. Trebalo je da budu više transparentne sve strane, računajući i Novaka. Trebalo je svi zajedno da nastupe i kažu "Vidite, takva i takva je situacija".

Ovako čuvajući privatnost su samo kreirali kontroverzu. Ovo je najgori mogući scenario. Najboljem teniseru na svetu nije dozvoljeno da igra na takmičenju u zemlji koja je veoma striktna i restriktvna prema svojim građanima. Ovo neće prijati ni Đokovićevom ugledu, kao ni turniru. Sada je sve postalo globalna stvar - zaključio je Koreča.

O Đokovićevom slučaju pričao je i Rafael Nadal koji je kritikovao Srbina.  

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike