EKSKLUZIVNO iz Australije! Nole nije trebalo da obelodani da dolazi u Melburn, hotel u kojem se nalazi kao da je zatvor!

06.01.2022

11:04

0

Autor: Milan Nastić

Srpski državljanin Vlada Rovčanin za 24sedam opisao šta se trenutno dešava sa prvim reketom sveta

EKSKLUZIVNO iz Australije! Nole nije trebalo da obelodani da dolazi u Melburn, hotel u kojem se nalazi kao da je zatvor!
profimedia-0646332134 - Copyright Profimedia/Atilano Garcia / SOPA Images/

Agonija Novaka Đokovića se nastavlja. Ovako ponašanje australijske vlade nad prvim reketom sveta zaslužuje svaku kritiku, a posebno njihovog premijera Skota Morisona koji je javno navijao da Noleta pod hitno deportuju iz Australije i time mu onemoguće da učestvuje na grend slemu u Melburnu.

Tim povodom 24sedam je imala priliku da razgovara sa Vladom Rovčaninom, našim zemljakom koji već više decenija živi tamo i prati svaki meč Đokovića na Australijan openu, ali i na ostalim turnirima širom sveta.

- Ovo je skandal i bruka za Australiju, ili dobijanje jeftinih političkih poena. Pre svega za njihovog premijera Skota Morisona, koji je sve vreme navijao da Novaka deportuju iz zemlje. Njegov rejting je u stalnom padu, i na ovaj način je hteo da podigne svoju popularnost. Pa mu je Đoković bio idealna prilika za tako nešto. Plašio sam se takvog ishoda, čim je Novak obelodanio da je krenuo za Melburun, mediji su počeli da ga razapinju i vrše pritisak na državne insitucije da ne smeju da ga puste u zemlju. Naravno, to je jedva dočekao i Morison i nekoliko sati pre nego što je Nole trebalo da sleti, pričao kako će mu svaki dokument u sitna creva pregledati. Da će za njega da bude posebna kontrola, i epilog je već tada bio jasan - počeo je Rovčanin razgovor za 24 sedam iz Australije.

On smatra da srpski teniser možda nije trebalo javni da objavi  da stiže, jer to kao da su jedva dočekali mediji u Australiji.

- Moje mišljenje da nije objavio post da stiže u Melburn, to bi možda ostalo neprimetno, ne bi se tolika galama digla i on bi bez većih problema ušao u Australiju. Ovako kao da su jedva dočekali. Ovde je postalo već normalno da za svaku stvar napadaju Novaka, kao da traže razlog. Ovo im je bila idealna prilika.

Veliki fan Novaka Đokovića ističe da nije optimista što se tiče odluke Vrhovnog suda.

- Voleo bih da grešim, ali nisam siguran da će doneti odluku u korist Đokovića. Ovde je toliki pritisak javnosti, da teško ko može da mu se suprostavi. Moje mišljenje, da Novak više nikad neće doći u Australiju. 

Profimedia
 

Vlada Rovčanin se osvrnuo i na hotel u kojem se nalazi Novak Đoković, napominjući da on iz sobe ne sme da izađe.

- Prvo to je hotel u katastrofalnim uslovima, koji služi za migrante i za one kojima nije dozvoljen ulazak u zemlju. To je strava, on ne sme da izađe iz sobe, nikakav kontakt sa bilo kim. Hranu vam donose do sprata, stave ispred sobe, i onda tek možeš da ga uzmeš. Kao da si u zatvoru. Jedina olakšavajuća okolnost je i ta što može da naručiš dostavu i da ti donesu hranu, to ti dozvoljavaju - istakao je Rovčanin.

Rovčanin ističe da je ovo bilo klasično političko pitanje, a na to ukazuje da su svi ostali igrači koji su tražili medicinsko izuzeće dobili dozvolu da učestvuju na Australijan openu.

- Samo neka mi neko objasni kako su svi ostali koji su tražili izuzeće, dobili dozvolu da učestvuju na Australijan openu, a jedino to nisu dali Novaku. Klasično političko pitanje, sad prema nekim informacijama, to izuzeće je tražilo trojica, pa onda devetorica, pa se čak pojavila i vest da je 26 tenisera tražilo izuzeće. Mislim da je nebitan broj, poenta je u tome da su svi dobili dozvolu.

Pojavila se informacija da Noletu preti višegodišnja zabrana ulaska u Australiju, što je Rovčanin demantovao.

- To bi bila senzacija kad bi se to dogodilo. Gotovo je nemoguće, ali vidite kako se stvari ovde odvijaju sve je moguće. Zabrana ulaska u Australiju bi dobio ako bi krivotvorio ime, prezime, ili u slučaju deportacije da ne ode u vreme, da ostane posle tog roka - zaključio je Rovčanin za 24sedam.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike