Zbog čega je doneta najsramnija odluka u istoriji sporta? Ovo su razlozi zbog kojih je Noletu zabranjen ulazak u Australiju!

05.01.2022

21:59

2

Autor: 24sedam

Najbolji teniser sveta izvesno neće braniti tron u Melburnu

Zbog čega je doneta najsramnija odluka u istoriji sporta? Ovo su razlozi zbog kojih je Noletu zabranjen ulazak u Australiju!
Tan2021-11-20_23517160_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Vlasti Australije su večeras donele odluku koja će bez dileme ostati, možda, i najveća mrlja u istoriji sporta. Po mišljenju mnogih najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću zabranjen je ulazak u zemlju i on će, kako sada stvari stoje, prvim avionom biti deportovan u Srbiju.

Mala nada u promenu odluke postoji, Đokovićevi advokati su podneli tužbu na ovu odluku, ali su šanse da ona bude usvojena minimalne, pa će Australijan open zauvek ostati mesto na kojem je prvom reketu planete zabranjeno učešće.

Ipak, moramo biti pošteni i reći da je ovo isključivo politička odluka i da nema nikakve veze sa organizatorima prvog grend slema sezone, koji su uradili sve što su mogli da Nole baš na njihovom turniru napadne istorijski 21. grend slem.

Glavni negativac u celoj priči je ministar zdravlja Australije Greg Hant, koji je doneo definitivnu odluku da se srpskom asu ne dozvoli ulazak u zemlju uz izuzeće, a razloge takve odluke malo je teško prihvatiti kao valjanje i neoborive.

- Premijer je već naglasio da Australijanci moraju da pokazuju sertifikate o vakcinaciji za ulazak u kafić, restoran, a kamoli za ulazak u državu. Ako nisu ispunjeni uslovi, onda isto treba da budu tretirani svi ostali. Teška odluka, ali ponavljam da svi moraju da imaju isti tretman – rekao je Hant.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike