Nije baš sportski! Dok je Novak na kolenima, Rus mašta o tituli

06.01.2022

10:13

0

Autor: 24sedam

Turnir će početi 17. januara

Nije baš sportski! Dok je Novak na kolenima, Rus mašta o tituli
Tan2021-11-21_174638261_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Mnogo je veća verovatnoća da Novak Đoković neće igrati na ovogodišnjem Australijan openu, nego da hoće, ali nešto više znaće se u ponedeljak kada je zakazano novo saslušanje. Do tada, najbolji srpski i svetski teniser nalazi se u izolaciji, u hotelu u Melburnu.

Trenutno, Srbin je vodeći na ATP listi sa 11.540 bodova, a u Melburnu je trebalo da brani 2.000 poena. Ali, ako ne bude zaigrao velika je mogućnost da bude svrgnut sa čela svetske rang liste. Najbliži tome je Danil Medvedev koji ima 8.640.

Posle Rafaela Nadala, o Đokoviću je pričao i Medvedev, trenutno drugi na ATP listi.  

- Ako je imao pravedno izuzeće od pravila, naravno da treba da bude na turniru. Ako nema, onda ne treba - kazao je ruski igrač, a zatim dodao da u slučaju neigranja Srbina, njemu šanse rastu.

- Naravno, kada on nije tu, nemate čoveka koji je uzeo 20 grend slemova, što je mnogo. Kada neko ko je uzeo devet trofeja u Australiji nije tu, žreb se otvara, rastu šanse. To nije tajna - dodao je Medvedev.

Do početka Australijan opena (17. januar) još ima vremena, pa samim tim još postoji teoretska šansa da Đoković zaigra.

- Od onoga što ja znam, još može da učestvuje, u zavisnosti od toga kako će se dalje razvijati situacija - zaključio je Medvedev koji u dosadašnjim međusobnim susretima gubi. Učinak je 6:4 u korist Srbina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike